Een kijkje in de keuken

0
Leestijd: 3 minuten
Hoe ik met een gezonde dosis wilskracht en motivatie bij Capgemini terechtkwam en hier meteen op mijn plek was? En hoe mijn eerste weken waren? Dat vertelde ik jullie al in mijn eerste twee blogs. In mijn laatste blog vertel ik jullie graag meer over mijn huidige situatie, wat voor project ik doe en welk pad ik bewandel om een ware professional te worden.

Valt er nog wat te automatiseren?

Nadat alle onboarding trainingen waren afgerond, werd ik benaderd voor mijn eerste project. Ze zochten iemand die naast IT ook nog ervaring had met branding en communicatie. Een project dat mij op het lijf geschreven stond.

In de eerste dagen was het even uitzoeken hoe de huidige versie van het project ervoor stond. Ik was namelijk nog niet gewend aan de manier van documenteren en het lezen van de presentatie maakte het niet makkelijker. Uiteindelijk wist ik de codes en processen te ontcijferen en kon ik aan de slag. In dit proces merkte ik al snel dat er nog veel geautomatiseerd kon worden en dat de huidige processen nog niet optimaal verliepen.

Gaandeweg het project ontwikkelde ik een volledig geautomatiseerd proces om de tevredenheid van eindgebruikers te meten en tegelijkertijd de opdrachtgever van advies te voorzien. Uiteraard kan ik over het project niet al te veel zeggen maar één ding wil ik jullie graag meegeven: als je hard werkt, de juiste connecties opbouwt en luistert naar wat de klant echt nodig heeft, dan kan je echt hele mooie dingen doen bij Capgemini en voor je klanten.

Master of my own destiny

Naast het uitvoeren van projecten, biedt Capgemini ook alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ikzelf koos ervoor om mij meer te verdiepen in businessproces automation en bedrijfsprocesoptimalisatie. Hiervoor volg ik dan ook al een aantal trainingen om mezelf te certificeren. Daarnaast volg ik ook een aantal consultancy trainingen. Erg handig wanneer je tegenover een klant zit en je een plan moet ontwikkelen om de klant verder te helpen.

Beginnend expert

Ik merkte al snel dat ik het leuk vond om met bedrijfsprocessen bezig te zijn en dan voornamelijk IT-processen. Ook mijn collega’s vonden dit wel bij mij passen. Na een aantal gesprekken met mijn buddy besloten we dat ik het pad van automation engineer ga bewandelen. Momenteel zit ik in mijn examenfase voor beginnend automation expert waarbij ik me richt op het bouwen van geautomatiseerde proces flows. Ik hoop hier binnenkort een trotse update over te kunnen geven.

Consultancy skills: ook niet geheel onbelangrijk

Niet alleen de hard skills zijn in dit vakgebied belangrijk, ook softskills moeten bijdragen aan de tevredenheid van de klant. Gelukkig biedt Capgemini op dit gebied ook de nodige trainingen. Zelf volg ik momenteel een schrijfcursus en leerde ik de afgelopen maanden wat empathisch luisteren is. Erg handig als je in een vergadering zit en kan identificeren wat voor type persoon je tegenover je hebt. Wat de toekomst verder in petto voor mij heeft? Dat heb ik zelf in handen. I am the master of my own destiny! Een verdomd prettig gevoel, al zeg ik het zelf.

Volledig op mijn plek

Om te zeggen dat ik het hier naar mijn zin heb, is een understatement. Ik sta elke dag met plezier op en heb oprecht zin om aan het werk te gaan. Elke dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik mijn draai gevonden heb en dat ik bij Capgemini volledig op mijn plek ben.

Ben je benieuwd hoe ik bij Capgemini terecht gekomen ben? Lees dat hier in mijn eerste blog! In mijn tweede blog ga ik in op de eerste weken bij Capgemini.

Als laatste zou ik jullie nog één ding mee willen geven: BE BOLD, wees niet bang om je dromen na te streven. Waar een wil is, is een weg!

Heeft Martijn jou geïnspireerd? Wil jij jezelf ontwikkelen tot een volwaardige professional en je dromen na gaan? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures en solliciteer.

Deel dit bericht

Comments are closed.