Ervaring trainee AFM

0
Leestijd: < 1 minuut

Jane is trainee bij AFM sinds januari 2015. Lees hieronder haar ervaring bij dit bedrijf.

“Tijdens mijn studie Financiële Economie in Rotterdam werd het voor mij duidelijk: ik wilde bij de AFM gaan werken. Dit zou mij de kans geven om de financiële sector in de breedte te leren kennen, continue met de actualiteit bezig te zijn en vanuit een maatschappelijk belang te werken.

Wat mij betreft is er geen mooiere tijd dan nu om bij de toezichthouder te gaan werken. Er is zo veel beweging en innovatie in de financiële sector. Dat is bijzonder interessant om te volgen en op te reageren als toezichthouder. Daarnaast is de maatschappij zich echt bewust van het belang van toezicht op de financiële sector.

AFM’ers zijn professionele, leergierige en gedreven mensen. Dit maakt het niet alleen heel fijn om met hen samen te werken, maar ook heel leerzaam. Als trainee krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid. Zo heb ik aan het begin van mijn periode bij ‘Efficiënte Kapitaalmarkten’ aangegeven welke competenties ik verder wil ontwikkelen en wat voor onderwerpen en werkzaamheden mij interesseren. Hier is naar geluisterd. Momenteel houd ik mij dan ook bezig met een onderzoek naar handel met voorwetenschap, real time monitoring van de beurzen en verschillende projecten. Hoewel ik nog maar zes maanden werkzaam ben als trainee bij de AFM, merk ik dat ik een sterke ontwikkeling heb doorgemaakt en veel mooie ervaringen heb opgedaan. Als mij gevraagd zou worden of ik weer zou solliciteren voor het AFM traineeship, dan zou ik volmondig ‘ja’ antwoorden!”

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.