Junior Juridisch Consultant bij USG Legal

0
Leestijd: 2 minuten

“USG Legal is een fijne, transparante organisatie, waarin iedereen elkaar kent en waar goed naar je persoonlijke carrièrewensen wordt geluisterd.”

“Ik was al bekend met USG Legal voordat ik er zelf kwam werken. Ik kende er wat mensen en had gehoord dat het anders was dan andere detacheringsbedrijven. Het beeld dat werd geschetst, bleek te kloppen.  Het is een open, transparante organisatie waar je je gelijk thuis voelt.

Sinds mijn start in juni 2016 heb ik bij meerdere opdrachtgevers gewerkt. Zo werkte ik bij Dexia als procesjurist en zat ik, zoals bijna alle junioren, in de beldienst bij ARAG Rechtsbijstand. Een leerzame functie die heel goed is voor je ontwikkeling. Ik kreeg te maken met een grote diversiteit aan onderwerpen en het draagt bovendien enorm bij aan je klantgerichtheid. Inmiddels ben ik werkzaam bij twee opdrachtgevers. Enerzijds werk ik voor verschillende rechtsbijstandverzekeraars op het Legal Service Center, waarbij ik dossiers van A tot Z behandel. Anderzijds behandel ik namens Gemeente Utrecht bezwaarschriften. Die afwisseling tussen civiel recht en bestuursrecht vind ik heerlijk. Ik krijg veel energie van de dankbaarheid van mijn cliënten als ik een zaak succesvol heb afgerond, maar geniet er ook van om feitelijke afwegingen te maken bij de Gemeente. 

Wat ik bovendien erg prettig vind, is dat er bij USG Legal goed geluisterd wordt naar je persoonlijke voorkeuren. Zo gaf ik begin dit jaar aan dat ik graag op het Legal Service Center wilde werken en in mei zat ik er ook. Daarnaast is er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo volg ik nu een traineeship bij USG waarbij ik zowel inhoudelijke als softskill trainingen volg. Op die manier word ik klaargestoomd als allround jurist.”

Over USG Legal

De beste dienstverlener zijn op juridisch vakgebied, dat is waar we bij USG Legal Professionals voor gaan. Samen met onze ambitieuze juristen. Onze focus ligt bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is ons doel om de carrièremogelijkheden van onze juristen uit te breiden, en daar stemmen wij onze dienstverlening op af. Werken bij USG Legal betekent werken in een informele werksfeer, zonder strak keurslijf, met een goede balans tussen werk en privé. Je bent onderdeel van een team van pragmatische, resultaatgerichte professionals.

Deel dit bericht

Comments are closed.