Ook zo benieuwd wat onze mensen de hele dag doen? In deze blog blikt Daphne met jullie terug op haar tweede opdracht vanuit het Talent Program! Zij werkte daar namelijk als PA van de algemeen directeur van Van Lanschot Chabot.
Hi, ik ben Daphne. Sinds september 2016 trainee in het Talent Program. Afgelopen maanden heb ik een opdracht vervuld als P.A. van de algemeen directeur van Van Lanschot Chabot. Graag blik ik met jullie terug op deze leerzame opdracht.
Leuk om meer te weten te komen over jouw opdracht, wat hield jouw rol precies in?
Als PA was ik de rechterhand van de Algemeen Directeur en Directeur Particulieren. Een hele dynamische functie, want aan mij de taak om alle ballen in de lucht te houden. Hierbij waren de werkzaamheden die ik had eigenlijk drieledig. Deels operationeel – ik fungeerde als aanspreekpunt voor de directie. Dit kwam neer op een grote hoeveelheid mailtjes en telefoontjes per dag! Vanuit de medewerkers, maar daarnaast ook richting klanten en leveranciers. Daarnaast fungeerde ik ook als klankbord. Ik was vanuit mijn functie op de hoogte van bijna alle zaken die speelden binnen het bedrijf. En als 25-jarige heb je toch net een ander blik op de wereld, iets waar mijn collega’s vaak gebruik van hebben gemaakt! Tenslotte heb ik ook een aantal projecten opgepakt. Zo heb ik een medewerkerstevredenheid onderzoek geïmplementeerd en heb ik gekeken hoe de medewerkers gestimuleerd kunnen worden om meer met de trein naar het werk komen.
Waar heb je het meest van geleerd?
De functie van PA is geen doorsnee rol voor een trainee bij YC. Vooraf twijfelde ik ook een beetje of het leerzaam genoeg zou zijn. Die twijfel bleek achteraf nergens voor nodig. Met name de plek in de organisatie – meekijken met een directie – is ontzettend leerzaam gebleken. VLC heeft in januari een grote overname gedaan, en de integratie van twee bedrijven is een grote uitdaging. Het samengaan van twee bedrijven op directieniveau meekrijgen, was voor mij enorm interessant. Het gebeurt je niet vaak dat je als starter op de arbeidsmarkt zo’n proces volledig meekrijgt vanuit directieperspectief – waarbij ook nog regelmatig om jouw mening wordt gevraagd. Daarbij zijn zij enorm gepassioneerd over hun vakgebied en heb ik regelmatig een klein college gehad over het lezen van een Profit & Loss account of de stappen die je als directie zet bij een overname.
Dit klinkt allemaal heel positief! Was je opdracht dan altijd één groot feest?
Haha zou je denken hè! Ik vond mijn rol daar absoluut leuk, maar natuurlijk zijn er ook dingen die ik niet gaat missen aan deze opdracht. In dit geval is dat mijn immer rinkelende telefoon. Als PA werd er van mij verwacht dat ik altijd bereikbaar was – in ieder geval tussen kantoortijden. Iedereen wist mij goed te vinden wat ervoor zorgde dat er soms twee telefoons tegelijk af gingen. Iets wat an sich geen probleem is, maar wanneer je je ook nog probeert te richten op een projectvoorstel wordt er flink druk gezet op je focus en concentratievermogen. Millennial die ik ben – bij elke prikkel afgeleid – heb ik hier flink moeite mee gehad!
Tot slot, wat betekent het voor jou om een Young Colfielder te zijn?
Een hele hoop! Naast alle skills die je opdoet tijdens je opdrachten draait het voor mij eigenlijk om één ding: wie ben ik, waar sta ik voor en wat drijft mij? Jouw persoonlijkheid en je ontdekkingstocht hiernaar staan bij Young Colfield centraal en dat vind ik heel fijn. Dat doe je gelukkig niet alleen, maar samen met een hele hoop mooie mensen! Zo volg je trainingen met je team en heb je samen intervisie. Op die manier help je elkaar in je ontwikkeling. Behalve het leren van elkaar staat YC ook voor één bom gezelligheid. Borrels, de jaarlijkse wintersport, weekendjes weg en mooie feestjes zorgen voor de nodige ontspanning. Precies deze balans tussen groei en plezier zorgt ervoor dat ik me bij YC volledig op m’n plek voel!
Wil jij net als Daphne de uitdaging aangaan en trainee worden in het Talent Program van Young Colfield, klik dan hier!