Waanzinnige beroepen – Fulltime vakantieganger

0
Leestijd: 2 minuten

Waanzinnige beroepen – Fulltime vakantieganger

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de waanzinnigste beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 14: de vakantietester.

Off-shore werken op zijn best

Zie je het al voor je? Je zit in het zwembad, op de barkruk. De bar staat half in het zwembad, zodat je tijdens het drinken je benen in het water kan laten bungelen. De cocktail die je net naar binnen hebt getikt was minder lekker dan de vorige twee, dus besluit je geen nieuwe te bestellen en terug naar het hotel te gaan. Zodra je de deur openslaat, fleur je weer een beetje op. Vanmorgen heb je over het harde matras geklaagd en heeft het personeel er een dikker matras opgelegd. Je gaat languit liggen en vouwt je handen achter je hoofd. Over een halfuurtje ga je nog even naar het strand voor een frisse duik, maar er is natuurlijk wel tijd om even uit te rusten. Langzaam gaan je ogen dicht en verschijnt er een glimlach op je gezicht..

Het leven van een vakantietester is niet zo moeilijk. Je kunt genieten van de prachtige locaties waar je terecht komt. En ook als de locaties niet zo prachtig zijn, kan je er een mooi feestje van maken. Je wordt immers betaald voor deze klus én je hoeft je spaargeld nu niet voor een vakantie te gebruiken.

Werken? Strandvervelend!

Bali, Hawaii, Bora-Bora of de Bahama’s. Allemaal potentiële bestemmingen waar jij, als vakantietester in spe, naartoe kan worden gestuurd deze zomer. Reisbureaus en reisorganisaties bieden vakanties in alle soorten en maten. Ze willen natuurlijk wel weten waar hun klanten terechtkomen. Wanneer er iets aan de ervaring ontbreekt, kan dat voor deze organisaties negatieve feedback betekenen. En negatieve feedback is nou net iets waar geen enkel bedrijf van houdt.

Deze vakanties moeten dus getest worden. Op de werkvloer loopt er niet altijd iemand rond die zich voor zulke rottige klusjes leent, dus moeten er externe testers worden aangenomen. And that’s where you come in. Er wordt echter wel van je verwacht dat je zeer kritisch bent en goed kan observeren. Het bureau wilt jouw mening kunnen gebruiken; ze sturen je niet zomaar naar een ver oord.

Jouw mening is goud waard!

Er moet dus wat werk worden verzet. Het personeel wordt beoordeeld op basis van hun gastvrijheid en vriendelijkheid en de hotelkamers of bungelows moeten beoordeeld worden op comfort en veiligheid. Het eten moet toegankelijk zijn; niet iedereen houdt bijvoorbeeld van pittig eten. Daarnaast ben jij voor een reisbureau van onschatbare waarde. Jij kan namelijk tips geven over de omgeving. Bij welke restaurantjes heb je de beste prijs-kwaliteit verhouding? En op welke plekken heb je het mooiste uitzicht? Je kunt dit niet altijd aan de locals vragen. De mooiste dingen zijn immers onzichtbaar wanneer je ze vaak ziet.

Kan jij het je voorstellen? Op het strand liggen en per uur betaald worden? Wie weet lig je over een paar weken al te bakken. Maar misschien zoek je zelf wel gewoon naar een goedkope vakantie, kijk dan even op https://www.vakantiedealz.nl/

Deel dit bericht

Comments are closed.