Amsterdam Dance Event, bekend en berucht als ‘ADE’, staat weer voor de deur en Amsterdam maakt haar borst nat voor de ADE Hackathon. Duizenden studenten, net-afgestudeerden en yuppen vechten voor de laatste kaartjes en proberen deze dagen nog vrij te krijgen. Daarnaast is de run op slaapplekken intussen begonnen. In de kleinste studentenkamers passen opeens twintig man en er wordt op het laatste moment toch maar besloten met die knapperd naar huis te gaan voor een post-party workout.
ADE is immens populair en wordt elk jaar groter. Sterker nog, volgens ADE zelf zijn ze het grootste clubfestival wanneer het gaat om elektronische muziekgenres. Grote kans dat jij wel iemand bent en/of kent die elk jaar wel een paar feestjes meepakt. Wist jij dat je de mogelijkheid hebt om ADE voorgoed te veranderen? Echt waar! En je kan er ook een hele vette prijs mee verdienen.
Nadenken, feesten, vliegen naar Barcelona
Wanneer je over een goed stel hersenen beschikt kun je actief een bijdrage leveren aan de volgende versies van dit evenement. ADE, DGTL en de Facebookgroep Young Creators hebben de mouwen opgestroopt en zijn op zoek naar nieuwe manieren om het clubfestival te innoveren. Hiervoor zijn een aantal knappe koppies nodig die wel raad weten met creatieve vraagstukken als deze. In totaal krijgen honderd mensen de kans om actief samen te werken met deze partijen en met een groepje andere slimmerds de eerste plek te pakken. Het team dat als eerste eindigt, krijgt een heel festivalweekend in Barcelona cadeau. Vlucht, hotel én backstagepassen zijn bij deze prijs inbegrepen.
Hackathons staan bekend als gezellige en informele evenementen. Op het Amsterdam Dance Event zal dat niet anders zijn. De hackathon vindt plaats op het NDSM werf in Amsterdam Noord, tussen alle andere ADE-feesten. Het hoofdkantoor van MTV Nederland biedt hier een prachtige plek om intensief te brainstormen. Het ADE-feestje ‘DGTL KOMPAKT’ volgt bijna meteen nadat de hackathon is afgelopen.
De muziekindustrie maakt steeds meer gebruik van data en andere vernieuwende technologieën. ADE en DGTL vragen de deelnemers om aan de hand van deze innovaties ideeën om te toveren in concrete stappenplannen. Een IT-achtergrond is, wanneer je enigszins creatief bent, helemaal niet nodig. Misschien zet jij de festivalwereld wel helemaal op haar kop!
Wat moet ik dan verwachten?
Je hebt dus niet per se een IT-achtergrond nodig voor deze hackathon. Het mooie aan dit evenement is dat een groep vaak bestaat uit mensen die op verschillende manieren nadenken over een idee. De hackathon focust zich op drie zaken die komen kijken bij een grootschalig feest als deze; muziek, ervaring en organisatie. Vraagstukken die je tijdens de hackathon tegenkomt, zullen met deze onderwerpen te maken hebben. De organisatoren geven echter aan dat ze naar alle ideeën luisteren die relevant zijn voor de dans- en muziekindustrie.
Het winnende idee van vorig jaar is een prachtig voorbeeld. Het team bedacht in een aantal uur een app, ADE Volt. De app maakt gebruik van sensoren die al in een smartphone zitten en verzamelt hiermee informatie over het dansgedrag. De organisatoren kunnen op een heatmap bekijken waar het publiek zich bevindt en of ze wel écht losgaan. De app bepaalt aan de hand van bewegingen welke vibe heerst onder het dansende publiek, waar lichtshows vervolgens op inspelen. De app kan zelfs gebruikt worden om de shows van artiesten te beoordelen aan de hand van de verkregen gegevens.
Ga jij ADE veranderen?
Heb jij een geniaal idee waarmee je de gehele festivalwereld verbaast? Meld je dan snel aan; er zijn 17 miljoen andere Nederlanders die dit supervet vinden!
Kun je je niet meer inschrijven voor dit event? Of lijkt een hackathon bij een andere organisatie jou interessanter? Geen probleem! Hier vind je een overzicht van andere hackathons waar jij je nu nog voor kunt inschrijven.
Change the future. Attend a hackathon!