Het traineeship van Yordi – Finext

0
Leestijd: 3 minuten

Wat houdt dat eigenlijk in, het Talentenprogramma binnen Finext? En hoeveel vrijheid krijg je dan? We vragen trainee Yordi Janssen naar zijn ervaringen.

Het nastreven van je ambities heb je bij Finext in eigen hand. Tijdens projecten, maar ook in de trainingen. In het Talentenprogramma krijg je bijvoorbeeld elke vrijdag een training. Dat zijn inhoudelijke onderwerpen zoals Excel of tooling, maar ook bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteit om je verder te ontwikkelen. Om een goede consultant te kunnen zijn, vind ik het belangrijk om ook dat aspect aandacht te geven.

“De inhoud sprak me aan, maar de sfeer ook. Ik voelde me er meteen een beetje thuis.”

Inhousedag
Eigenlijk kende ik de manier van werken bij Finext al voordat ik naar de Inhousedag kwam. Tijdens mijn afstudeerperiode wilde ik tegelijkertijd werkervaring opdoen en afstuderen; zo kwam ik tijdelijk bij Tele2 terecht, waar ik op een IFRS 15-project met twee Finexters samenwerkten. Die samenwerking beviel me goed, net als de Inhousedag. De inhoud sprak me aan, maar de sfeer ook. Ik voelde me er meteen een beetje thuis.

Snel een uitdagend project
Wat me echt heeft verbaasd, is dat ik al binnen een maand een interessant project kreeg binnen een complexe grote organisatie. Mijn afstudeerrichting is finance en control, en de combinatie van finance en IT spreekt me erg aan. Ik wilde dan ook graag een project in die richting. Dat kon gelukkig, ik doe nu een uitdagend project binnen ProRail rondom de transitie naar het nieuwe SAP S/4 HANA-systeem. Elke dag is verschillend, en elke week kom je iets anders tegen.

“Al binnen een maand kreeg ik een interessant project binnen een complexe grote organisatie.”

In de maand voordat het project startte, heb ik interne zaken opgepakt. Dat is ook de realiteit van de consultancywereld, soms heb je even een tussenperiode. Maar je kunt hier alles oppakken wat je wilt, dus je kunt wel ergens je tanden inzetten. Zo heb ik bijvoorbeeld de jaarrekening voor het team gemaakt.

Ontwikkeling
Binnen het traineeship haak je aan bij één van de teams van Finext. Omdat ik veel affiniteit heb met financiën, en me daar ook verder in wil ontwikkelen, viel mijn keus al snel op een team binnen Finext Control. Dat team heeft veel senioren, dus ik ben heel blij dat ik daar meteen aan kon sluiten. Ik had verwacht dat je eerst de basis zou moeten leren, maar dat doe je eigenlijk het best door meteen in zo’n team te stappen.

Ook kies je zelf je coach. Mijn mentor zit in een ander team van Finext Control en doet ook een opdracht bij ProRail. Ik drink elke twee weken een kop koffie met haar en dan bespreken we mijn persoonlijke ontwikkeling en de voortgang van het project.

“In grote corporate organisaties lijk je soms wel een nummertje, binnen Finext ben ik dat zeker niet.”

Samen verantwoordelijk
Had ik zoveel vrijheid verwacht? Eerlijk gezegd niet. Ik wist wel dat er geen managers zijn binnen Finext, maar wist vooraf niet zo goed hoe dat uit zo pakken. Nu merk ik dat je echt samen verantwoordelijk bent voor alle aspecten van het team. Zo heb ik nu bijvoorbeeld binnen het team de control-rol opgepakt. Die cultuur spreekt me erg aan; het is heel open en transparant.

Daarnaast is het ook gewoon gezellig; met borrels op vrijdag en maandelijkse teammeetings waar je een hapje eet en zaken bespreekt. Ik voel me echt betrokken binnen de club. In grote corporate organisaties lijk je soms wel een nummertje, binnen Finext ben ik dat zeker niet.

Totaalplaatje
Ooit spijt van mijn keuze voor Finext? Absoluut niet. Het bevalt me prima. Niet alleen het werk en de bedrijven waar je opdrachten doet zijn goed, maar ook alles daaromheen. Het totaalplaatje klopt gewoon.

Werken bij Finext

Deel dit bericht

Comments are closed.