Hoe heb ik mijn stage gevonden?

0
Leestijd: 2 minuten

Rond oktober vorig jaar begon ik met het zoeken naar de ideale stageplek voor tijdens mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik wilde namelijk een stage vinden waar ik echt iets aan zou hebben, een plek waar ik kan leren en ontdekken wat ik nou echt interessant vind. Met deze reden wilde ik ook graag bij een organisatie terecht komen waar ik wellicht in de toekomst voor zou willen werken. 

Tijdens mijn zoektocht hoorde ik van een vriend over Ahold Delhaize, hij vertelde trots dat hij was uitgenodigd voor een Matching Day op het hoofdkantoor. Het concept klonk top, op een informele manier de organisatie leren kennen en de kans krijgen om met managers uit mijn gekozen stagerichting in gesprek te gaan. Zo zou ik erachter komen wat je als stagiair kan doen en met wie je samen zou komen te werken. Met deze reden besloot ook ik te solliciteren en werd uitgenodigd in november voor de Matching Day van Commercie. 

Op de dag van de Matching Day kwam ik ietwat gespannen aan op het hoofdkantoor in Zaandam, hier werd ik vriendelijk begroet en meegenomen naar waar de Matching Day zou plaatsvinden. Ik vond het een indrukkend groot gebouw maar de sfeer die er heerste was goed en voelde mij meteen welkom. 

Als eerste kwam er een presentatie over Ahold Delhaize als bedrijf, vervolgens kwamen er managers van verschillende afdelingen die gingen pitchen naar wat voor (type) stagiair zij opzoek waren. Hierna was er de ruimte met hen in gesprek te gaan en even kennis te maken, hiervoor hadden de afdeling al de kans gehad in cv’s te kijken. Ik vond het leuk om op een deze laagdrempelige manier in contact te komen met de verschillende managers. Zo wist ik ook gelijk met wie ik zou komen samen te werken en of er een klik(match) was. Er was de ruimte hen te vragen wat er speelde op de afdeling en natuurlijk kon ik zelf aangeven waar ik naar op zoek was. Toen categorie Bier van Albert Heijn hun pitch deed dacht ik meteen die moet ik hebben! Ik heb wat achtergrond kennis van bier (iets meer dan alleen borrelkennis). Hiernaast hadden zij het over structuur/processen creëren in het lokale bier, dit past perfect bij mijn studie. Na een leuk gesprek zijn we naderhand aan elkaar gematcht. 

Inmiddels ben ik een maand werkzaam als stagiair op afdeling bier en wat heb ik het naar mijn zin. Ik heb verantwoordelijkheid, een druk programma en een super leuk team om mij heen, waar naast hard werken ook hard gelachen wordt. Het vroege opstaan is nog beetje wennen, maar ga absoluut iedere dag met zin richting het hoofdkantoor! Ik heb inmiddels al veel mensen leren kennen en iedereen helpt graag wanneer ik vragen heb. Ik had niet verwacht dat retail zo dynamisch is en vind het tof wekelijk te horen te krijgen hoe de verschillende afdelingen hebben gepresteerd. Ik mis Groningen iedere dag nog een beetje, maar had deze stage voor geen goud willen missen.

Lees meer over de Matching Days
Deel dit bericht

Comments are closed.