Hoe revolutionair is Silicon Valley?

0
Leestijd: 2 minuten

Waar denk je aan als je Silicon Valley hoort. Vele mensen denken alleen aan de naam van de Amerikaanse stad, maar niet aan de vele revolutionaire uitvindingen en ontwikkelen die daar zijn gemaakt. Dit is vaak alleen bekend bij de mensen die zich in de technologische wereld bevinden. De uitvindingen en ontwikkelingen die in Silicon Valley hebben plaatsgevonden zijn namelijk in de sector van de technologie.
Silicon Valley staat tegenwoordig bekend als het hart van de micro-elektronica-insustrie in halfgeleiders. De regio bestaat uit een aantal computerbedrijven die computerchips produceert.

De naam die aan de plaats Silicon Valley werd gegeven in 1971 kwam van Don C. Hoefler, de redacteur van het Microelectronics News toen hij het als titel gebruikte voor een artikel over de halfgeleiders industrie. ‘Silicon’ komt van het materiaal waar de cpomputerchips van gemaakt worden.

Silicon Valley The World’s Leading Startup Cities

Silicon Valley en de San Francisco Bay Area zijn al lange tijd de wereldleiders in high-tech startups, die aanleiding geven tot cutting-edge bedrijven van Apple en Intel aan Google, Facebook en Twitter. Maar de afgelopen jaren hebben de opkomst van een steeds krachtige groep van steden over de hele wereld die het genereren van nieuwe startups in de creatieve en unieke manieren gezien. De 2015 editie van de Startup Genome Project van Compass (Ik schreef over de vorige editie van het rapport terug in 2012) voorziet in een nieuwe ranking van ’s werelds toonaangevende startup steden. Het rapport is gebaseerd op gegevens van 11.000 wereldwijde startende bedrijven, interviews met meer dan 200 ondernemers over de hele wereld, en gegevens uit CrunchBase en andere bronnen.

De ranking meters ’s werelds toonaangevende startup ecosystemen-brede infrastructuur van talent, kennis, ondernemers, venture capital, en de bedrijven die deel uitmaken van een startup gemeenschap. Het rapport meet deze ecosystemen op basis van de kwaliteit van hun talent, pool van risicodragend kapitaal, ervaring en mentorschap door het opstarten van oprichters, de markt bereik van hun bedrijven, en de uiteindelijke prestaties en exit waarde van hun bedrijven. (Een omissie van het rapport: als gevolg van taalbarrières, het was niet in staat om voldoende gegevens om steden in China, Taiwan, Japan of Zuid-Korea te evalueren verzamelen.)

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.