Meer doen met het zakelijke uit je rechtenstudie

0
Leestijd: 2 minuten

Rosa Peetsold stapte in 2018 vanuit de zorg over naar Aegon. Ze is blij met die stap: “Ik wilde meer doen met het zakelijke uit mijn rechtenstudie. Maar zonder het zwart-witte van ‘dat mag wel’ en ‘dat niet’. Die bewegingsvrijheid vond ik bij Aegon.”

“Het werk in de zorg was prachtig. Een aantal collega’s uit die tijd zijn vrienden geworden. Na vijf jaar wilde ik iets anders. Mijn doorgroeimogelijkheden waren beperkt. Ook had ik geen ambitie om een deel van het bedrijf over te nemen. Ik ben er gewoon in gerold – via vrijwilligerswerk na mijn studie – maar ben niet opgeleid voor werk in de zorg. Daarbij was het een flinke opgave om werk en privé te scheiden. In mijn vrije tijd of in het weekend kwam er altijd wel werk tussendoor. Totaal niet erg, maar het gebeurde wel. ”

Hoe ben je bij Aegon terecht gekomen?

“Ik heb Rechten gestudeerd en wilde iets meer doen met het zakelijke uit die studie. Maar zonder het zwart-witte van ‘dat mag wel’ en ‘dat mag niet’. Die bewegingsvrijheid vond ik bij Aegon. Mijn eerste functie was hypotheekacceptant. Want hypotheken, dat leek me wel wat. Een compleet nieuwe wereld die constant verandert. Ik dacht: als ik iets nieuws ga doen, dan moet het iets compleet nieuws zijn. En dat is gelukt. Ik werd al snel allrounder en werkte voor acceptatie, beheer en de servicedesk. Sinds 1 december 2020 ben ik coördinator van de servicedesk.”

Hoe zat dat dan met werkervaring?

“Die had ik niet. Ik ben wel heel nieuwsgierig en leergierig en kon terugvallen op mijn rechtenstudie. Ik volgde de opleiding tot acceptant. Mijn rechtenstudie kwam toen goed van pas: ik vloog zo door bijvoorbeeld echtscheidingsstukken heen. Tegelijkertijd volgde ik het young professional programma. Het werken als coördinator leerde ik ‘on the job’. Dat laatste was best een uitdaging, want sinds maart 2020 werken we allemaal zoveel mogelijk vanuit huis.

Zijn er grote verschillen met je werk in de zorg?

“Voor het werk in de zorg sta je 24 uur per dag aan. Dat vond ik op zich niet erg; ik zet graag een extra stap. Maar nu ben ik ’s avonds en in het weekend vrij en met een meisje van zeven maanden is alle vrije tijd welkom. Ik werkte als coördinator van de dagbesteding en de weekendopvang bij een kleine particuliere zorginstelling. Nu ben ik ook coördinator, maar heb meer grip op het grotere geheel. Capaciteitsvraagstukken, een HR-plan voor externen, het complete reilen en zeilen van de afdeling, dat ligt bij mij en mijn collega-coördinator. De rode draad in mijn werk blijft dat ik altijd probeer zoveel mogelijk voor iemand te betekenen. Toen, een kind dat ik begeleidde. Nu, een teamlid.”

En wat brengt de toekomst?

“Hopelijk kunnen we allemaal weer eens naar kantoor! Thuiswerken door corona is ronduit bijzonder. Het vraagt om creativiteit. Ik hoef mijn dochtertje niet te missen en dat is heel fijn. Sommige calls doe ik wandelend met mijn dochter in de kinderwagen, maar ik mis mijn collega’s.”

Deel dit bericht

Comments are closed.