Van accountant naar Financial Account Manager

0
Leestijd: 2 minuten
Marianne Hol – Financial Account Manager

Sinds twee jaar werk ik bij Intertrust als Financial Account Manager in het Southern Europe & Latin America (SELA) team. Hiervoor werkte ik in de accountancy. Ik was vaak achteraf bezig met cijfers en had weinig invloed. Daarnaast werkte ik in november al aan de planning van het komende jaar. Het idee dat ik volgend jaar al wist wat ik ging doen, ging mij vervelen. Na vijf jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Ik ben heel blij met mijn overstap naar Intertrust. Hier ben ik in de realiteit bezig en beslis ik mee over de gang van zaken van de entiteit. Als bestuurder van de entiteit worden we bij elke beslissing geraadpleegd. Ik ben vaak met veel verschillende verzoeken tegelijk bezig en werk dagelijks samen met verschillende juristen. Dit maakt mijn werk veelzijdig en dynamisch.

Mijn rol als Financial Account Manager (business case)

Ik krijg veel energie van de verantwoordelijkheid en de strakke deadlines die ik krijg. Om een voorbeeld te geven schets ik één van de financiële vraagstukken waar ik momenteel bij betrokken ben.

Een cliënt in mijn portefeuille is  een producent van zonnepanelen. Het bedrijf groeit snel door overnames en de entiteiten in de groep zijn verspreid over de hele wereld. Bij deze cliënt moeten er verschillende financiële transacties gedaan worden om een bedrijf over te nemen in het buitenland. Mijn taak is om deze transacties te coördineren.

Om dit te bewerkstelligen, reviewen wij alle benodigde documentatie. Voordat wij een grote transactie gaan draaien zoekt de Company Lawyer waarmee ik samen de cliënt bedien, alle juridische zaken uit. Hij stelt vervolgens de overige benodigde overeenkomsten op en zorgt ervoor dat de verantwoordelijke personen deze goedkeuren en ondertekenen.

Bij deze cliënt werken we nauw samen met de CFO en de Director Legal van de cliënt uit de UK. Elke maand vliegen ze naar Amsterdam voor een board meeting. Tijdens deze meetings hebben we het over de huidige gang van zaken en de toekomstplannen. Hier leer ik ook veel over juridische zaken, want wij zorgen ervoor dat de wet en regelgeving wordt nageleefd. Ik ben erg nieuwsgierig van aard en ik vind het inspirerend om de toekomstplannen van de CFO te horen. Vervolgens krijg ik de verantwoordelijkheid om een schema voor de geplande transactie op te stellen.

Op de dag van de betreffende transactie is het best spannend. Het is verbazingwekkend hoeveel handelingen er verricht worden. Je werkt samen met fiscalisten, advocaten en bankmedewerkers en alles moet secuur met elkaar afgestemd worden, rekening houdend met verschillende tijdzones. Als de transactie soepel verlopen is, hebben we nog contact met de fiscalist en notaris. Daarna bespreek ik met de betreffende Company Lawyer de gebeurtenissen na en ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Tot slot

Ik heb de laatste twee jaar veel geleerd bij Intertrust. De sfeer in mijn team is ontspannen. We zijn ook aan elkaar gewaagd en kunnen veel van elkaar leren. Ik vind dit prettig want zo word ik elke dag weer uitgedaagd. Ik heb echt mijn plek gevonden.

Interesse om net als Marianne aan de slag te gaan als Financial Account Manager?

Werken bij Intertrust
Deel dit bericht

Comments are closed.