In het banking-team bij Linklaters

0
Leestijd: 2 minuten

Sinds maart 2020 ben ik werkstudent in het Banking-team van Linklaters Amsterdam. Ik doe dat momenteel twee dagen per week, omdat ik ook de master Financieel Recht volg in Leiden. Ik heb eerder stage gelopen op een ander advocatenkantoor, maar ervaring op het gebied van Banking of met Linklaters had ik nog niet. Het werkstudentschap bij Linklaters was dan ook een nieuwe ervaring waar ik erg naar uitkeek. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin bij Linklaters, maar vanwege de hele Covid19-situatie loopt alles echter net even anders dan hoe ik het in eerste instantie voor ogen had.

De reden dat ik heb gekozen voor een werkstudentschap in het Banking-team van Linklaters hangt samen met mijn interesse in de transactiepraktijk die gedurende mijn master werd aangewakkerd. Zo vond ik het vak Internationale Financiële Transacties in de Praktijk, mede vanwege het internationale aspect, het goederenrechtelijke aspect en – zoals de naam al doet vermoeden – de verschillende financiële transacties die aan bod kwamen, heel erg leuk. Ik wilde dan ook graag meer ervaring opdoen in de transactiepraktijk. Linklaters is een wereldwijd opererend kantoor met een uitgebreide financieringspraktijk, hetgeen mij erg aansprak. De omgeving waarin je werkt is erg internationaal. Je hebt veel internationale collega’s en krijgt te maken met veel internationale cliënten. Daarnaast wordt veel samengewerkt met Linklaters vestigingen uit andere landen. Het leek mij erg leuk en leerzaam om mijn ervaring in de transactiepraktijk – een doorgaans toch zeer internationale praktijk – ook in een sterk internationale omgeving op te doen. Linklaters is daarvoor absoluut de juiste plek.

Inmiddels is het eind mei en heb ik al drie maanden van mijn werkstudentschap achter de rug. Vanwege het coronavirus heb ik helaas al snel een kamer op de 22e verdieping – met prachtig uitzicht over Amsterdam – moeten inruilen voor het bureautje in mijn studentenkamer in Leiden. Ik denk dat ik in de drie maanden dat ik werkstudent ben welgeteld vijf keer op kantoor ben geweest. Dat gaf me gelukkig nog net voldoende tijd om kennis te maken met het team voordat iedereen het werk vanuit huis voortzette. Het thuiswerken was wel even wennen. Een leuk en leerzaam onderdeel van een stage of een werkstudentschap is toch wel de interactie met kantoorgenoten. Nu zit je alleen op je kamer en mis je die interactie grotendeels. Dat maakt ook dat je natuurlijk een iets minder goed beeld krijgt van alle werkzaamheden waarmee een banking lawyer zich dagelijks zoal bezighoudt. Toch kan ik zeggen dat het werkstudentschap in het Banking-team mij, gelet op de huidige omstandigheden, erg goed bevalt. Het team is leuk, je wordt echt bij de werkzaamheden betrokken en er is zeker genoeg te doen. Ook zijn de werkzaamheden die ik tot nu toe heb uitgevoerd erg leuk en gevarieerd. Bovendien wordt nu nog net wat extra zelfstandigheid gevraagd en dat bevalt me wel. Daarnaast hebben we regelmatig interne calls met het team, vindt zo nu en dan een digitale studentenkoffie plaats en worden in plaats van kantoorborrels digitale pubquizen georganiseerd. Op die manier houd je toch enige interactie met elkaar en dat is erg prettig.

Al met al ervaar ik mijn werkstudentschap, ondanks de Covid19-situatie, als een leuke en erg leerzame tijd. Natuurlijk had ik liever op de 22e gezeten en niet in mijn studentenkamer, maar ik denk dat dat geldt voor meer mensen die nu vooral vanuit huis werken. Ik kan het zeker iedereen aanraden om ook te solliciteren voor een stage of een werkstudentschap bij Linklaters. Mocht je hierover meer willen weten, stuur me dan gerust een berichtje.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.