Jasper over zijn opdracht bij Ymere – Skyscrapers

0
Leestijd: 2 minuten

18 / 02 / 2019 – Jasper kijkt positief terug op zijn keuze voor Skyscrapers. “Naast de waardevolle trainingen en het netwerk dat je opbouwt met andere trainees, vind ik het echt een meerwaarde dat Skyscrapers bedrijven kent waar je zelf nooit zo snel aan zou denken.”

Sinds april werkt Jasper Meewis bij Ymere als Financial Controller. “Als Financial Controller houd ik mij bezig met de interne beheersing, op het gebied van finance en compliance van de verschillende processen die Ymere kent”. Met ruim 80.000 woningen is Ymere de grootste woningbouwcorporatie van Nederland. Het is de missie van Ymere om er voor te zorgen dat ook mensen met een bescheiden inkomen in de metropoolregio Amsterdam kunnen wonen. “Dit maatschappelijke aspect geeft een belangrijke extra dimensie aan mijn werk. Zo werk je namelijk niet alleen voor jezelf maar doe je ook iets terug”. Ik sprak Jasper tijdens de drukke dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw 2018. “Deze periode is sociaal gezien natuurlijk een van de drukste, echter voor de Finance-afdeling, is dit een periode die zich kenmerkt als: ‘stilte voor de storm’”. Jasper legt uit dat vanaf januari er veel te doen staat zoals jaarafsluiting, jaarrekening, accountantscontrole.

Na zijn bachelors Bedrijfseconomie en Sociologie, heeft Jasper de master Politicologie, Bestuur en Beleid voltooid. “Met zo’n brede opleiding vond ik het moeilijk om een geschikte baan te vinden die bij mijn interesses past. Skyscrapers heeft uitstekend met mij meegedacht en mij een passende baan aangeboden”. Jasper legt uit dat in deze functie bij Ymere zijn studies eigenlijk samenkomen. “In mijn dagelijkse werkzaamheden komt mijn financiële kennis van pas, de maatschappelijke doelstellingen van Ymere kan ik op een sociologische manier benaderen. Het spanningsveld waarin Ymere opereert, heeft weer alles met politicologie te maken.”

Tot op de dag van vandaag gaat hij met veel plezier naar zijn werk. Jasper benadrukt hoe leuk hij zijn werkt vindt. “Het leuke aan mijn functie is dat je samenwerkt met de gehele organisatie. Uiteindelijk worden namelijk alle beslissingen en bedrijfsactiviteiten getoetst door Financial Control”. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden zit Jasper ook nog in een scrum groep voor de implementatie van het nieuwe ERP (Enterprise Resource Planning) Systeem. Ymere gaat momenteel over van het systeem SAP naar Tobias AX. “Zo’n overgang heeft altijd veel voeten in de aarde omdat alle processen moeten worden overgezet. Ik zit in de scrum groep ‘Autorisatie’ voor de implementatie van het Tobias AX systeem. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de autorisaties (wie mag wat doen in het systeem) van alle medewerkers van de organisatie. Dit vind ik erg uitdagend omdat je moet schakelen met alle lagen van de organisatie en echt moet nadenken wat passend is bij verschillende functies”.

Met ongeveer 900 mensen in dienst is Ymere een grote professionele organisatie. Door deze grootte is Ymere ook een complexe organisatie waar tegelijkertijd veel speelt. “Het programma van Skyscrapers helpt mij om de verschillende ontwikkelingen die spelen te kunnen duiden en om te zetten in werkbare acties”. Zo legt Jasper bijvoorbeeld uit dat hij de Agile Scrum trainingen direct kon toepassen in de scrum groep Autorisatie waar hij in zit. “Naast de verschillende trainingen vind ik ook het tweewekelijkse coachingsgesprek van toegevoegde waarde, omdat je specifieke casussen kan bespreken die gaande zijn op het werk”.

Jasper kijkt positief terug op zijn keuze voor Skyscrapers. “Naast de waardevolle trainingen en het netwerk dat je opbouwt met andere trainees, vind ik het echt een meerwaarde dat Skyscrapers bedrijven kent waar jezelf nooit zo snel aan zou denken.

Aanmelden Skyscrapers Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.