Je droombaan vinden als IT’er

0
Leestijd: 2 minuten

Je hoeft als IT’er niet te wachten totdat je benaderd wordt voor een baan. Om opzoek te gaan naar je droombaan kun je ook zelf de touwtjes in handen nemen. Global IT Recruiter bij ING, Rob van Elburg, zal antwoord geven op de vraag hoe je erachter komt wat bij je past en of het zin heeft om een open sollicitatie te sturen.

Skills toetsen en van elkaar leren

Rob van Elburg ziet het steeds vaker gebeuren dat IT’ers het heft in eigen hand nemen en zelf hun baan regelen. Dat komt volgens hem omdat de top-IT’ers elkaar meer tegenkomen in opensource-netwerken, codenetwerken, GitHub-groepen en communities. Daar toetsen ze onderling hun skills, omdat ze weten dat ze daarmee ook hun eigen vaardigheden kunnen verbeteren. En vanuit die communities ontstaan dan weer events waar ze elkaar in real-life ontmoeten en daar kunnen dan carrièremogelijkheden ontstaan. Dus wie zijn kansen zelf wil regelen, moet daar volgens Rob van Elburg zeker eens naar toe gaan.

Zelf op onderzoek: wat wil je maken?

Wil je erachter komen welk bedrijf bij je past? Doe dan vooral je eigen marktonderzoek. Stel jezelf de vraag: wat wil ik maken als IT’er? Ga hierop verder zoeken en kijk welke bedrijven zich hiermee bezig houden. Kijk meteen of ze vacatures hebben openstaan. Hebben ze dit niet? Dan kun je altijd overwegen om een open sollicitatie te sturen.

Richt je sollicitatie aan de juiste persoon

Heb je een interessant bedrijf gevonden, maar ze hebben geen vacatures openstaan? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen. Wat belangrijk is bij een open sollicitatie is dat je de sollicitatie richt aan de juiste persoon. Gebruik hierbij geen ‘geachte heer/mevrouw’. Dat is niet van deze tijd volgens Rob van Elburg. De naam van de juiste contactpersoon is tegenwoordig makkelijk te achterhalen. Met een beetje voorwerk heb je deze zo boven tafel.

Stuur wat codewerk mee

Als laatste tip geeft Rob van Elburg dat het handig is om naast je cv en motivatiebrief ook gerealiseerd codewerk mee te nemen. Bedrijven vragen hier vaak naar, zodat ze kunnen zien wat je kunt. 

Momenteel zelf hard op zoek naar een baan of traineeship in de IT? Kijk dan vooral op IT traineeship ING en ING Vacatures.

Deel dit bericht

Comments are closed.