Jij op nummer 1 bij MN

0
Leestijd: 3 minuten

Mijn naam is Tyas Wesselman, 26 jaar oud en trainee Vermogensbeheer bij MN Services. In deze blog zal ik in het kort mijn ervaring met jullie delen en zal ik jullie vertellen waarom ik voor MN gekozen heb.

Om er maar direct voor uit te komen; het is niet mijn levenslange passie geweest om vermogensbeheerder te worden. Eveneens had ik nog nooit van MN gehoord, terwijl mijn roots in Den Haag liggen.

Een stapje terug. In 2004 begonnen op de MAVO, in 2017 mijn master Finance behaald. Genoeg tijd gehad om na te denken waar mijn passie ligt, denk je niet? Helaas. Na het studeren besloten om mijn beeld op een andere manier te verbreden. Een reis van drie maanden door India, Australië, Nieuw Zeeland en Vietnam. Fantastisch mooie ervaring, een aanrader voor iedereen!

Nu moet ik er toch echt aan geloven, op zoek naar een opleiding gerelateerde baan. Mijn vereisten: een plek waar ik onwijs veel kan leren op professioneel en persoonlijk gebied, maatschappelijke kern (zit in de aard van het beestje) en een plek waar ik met plezier naar toe ga. Op zoek naar een traineeship!

De branches waarvoor ik solliciteerde waren uiteenlopend. Zo ben ik bij een IT bedrijf langsgegaan, maar ook een supermarktketen bezocht voor een management traineeship. Enkele sollicitatiegesprekken en in-house dagen verder kwam ik bij MN terecht. Verkocht! De oprechte passie die aan alles af te lezen was bij iedereen die ik sprak in combinatie met de inhoud van het traineeship Vermogensbeheer en de kern van MN heeft me overtuigd. Geen oog meer voor andere sollicitaties. Dit moest en zou het worden.

Je raadt het vast al. Per 1 september 2018 begonnen bij MN als trainee Vermogensbeheer. Wat me sinds dag één heeft geënthousiasmeerd is de vrijheid die ik krijg om mezelf te ontplooien. Maar tegelijkertijd ook de begeleiding die ik nodig heb om mezelf te ontwikkelen. Bij MN kwam ik er al snel achter dat het begint bij jezelf. Wie ben jij? Waar liggen je sterke punten? En waar je zwakke? Wat wil jij bereiken en hoe kom je daar? Het persoonlijk ontwikkeltraject dat binnen het traineeship verzorgt wordt zet jou als persoon in het middelpunt. Het idee hierachter is om te zorgen dat jij na het traineeship op een plek terecht komt waar jij energie van krijgt. Waar jij het beste uit jezelf kan halen en waar jij iedere dag met plezier naartoe gaat.

Tijdens het traineeship van één jaar werk je aan een tweetal opdrachten bij twee verschillende afdelingen binnen Vermogensbeheer. Mijn eerste opdracht was voornamelijk procesmatig. Hierdoor ben ik in contact gekomen met ALLE 17 afdelingen binnen Vermogensbeheer. Deze zijn nu betrokken bij een, door mij opgezette, geautomatiseerd proces dat onlangs live is gegaan. Niet alleen heb ik hierdoor een toegevoegde waarde kunnen leveren voor enorm veel collega’s, ook heb ik kennis gemaakt met iedere afdeling. En raad eens? De afdeling waar ik het meeste energie van kreeg is waar ik nu mijn tweede opdracht uitvoer.

Bij MN is heel veel mogelijk. Wel wordt van de trainees een proactieve houding verwacht. Dit is ook zeker te merken aan de huidige ‘lichting’ trainees. Deze bestaat uit zeven uiteenlopende ‘jongemannen’. Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid. Hetgeen wat we gemeen hebben is nieuwsgierigheid, leergierigheid, passie en ambitie. Bij ons wordt het niet in de schoot geworpen, wij gaan op zoek. Een dagje meelopen bij de afdeling Aandelen? Regel het maar. Sparren met trainees van andere vermogensbeheerders? Done. Op ieder gebied waar jij je in wil ontwikkelen kan geregeld worden. Het begint en eindigt bij jezelf.

Ben je getriggerd door mijn blog, maar heb je toch nog wat vragen over bijvoorbeeld het inhoudelijke werk? Of wil je weten of MN bij jou past, en vice versa? Ik sta altijd open voor een kop koffie, of simpelweg wat e-mail verkeer (tyw@mn.nl)!

Meer informatie over het Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.