De EY-Parthenon Offsite Week – de POW

0
Leestijd: 2 minuten

EY-Parthenon week trainingen POWKoen Olsthoorn
Associate
In dienst: November 2017

 

De EY-Parthenon Offsite Week – De POW
Afgelopen November reisde ik samen met meer dan 600 van mijn internationale collega’s af naar Marrakech. Een week vol met inspirerende training sessies speciaal voorbereid voor ons als strategie consultants. Al staat de week niet enkel in het teken van uitdagende trainingen…. Het sociale programma was ook goed gevuld waardoor er iedere avond wel weer wat moois op het programma stond. Deze week wordt ook wel de Parthenon Offsite Week (“POW”) genoemd en is vanaf heden een jaarlijks terugkerend fenomeen bij EY-Parthenon.

Het dagprogramma gedurende de week bestond met name uit trainingen. Binnen strategie consulting ligt een grote nadruk op persoonlijke ontwikkeling waardoor je ongeveer 10% van je tijd bezig bent met het volgen van trainingen en het deelnemen aan feedbackgesprekken. Voor mij bestond het trainingsprogramma dit keer uit twee kwantitatieve trainingen: Advanced Financial Analytics en Quantitative Methods. De eerste bestond uit een kleine crash course Finance en de belangrijkste analytische frameworks die we in ons dagelijks werk toepassen. In de tweede training kregen we uitgelegd hoe we bijvoorbeeld analyses op social media kunnen uitvoeren en leerden we om te gaan met grote datasets.

Naast trainingen werden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. De groei van de afgelopen jaren binnen Europa was namelijk alleen al reden genoeg om eenieder eens bij elkaar te brengen (EY-Parthenon is binnen Europa in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid van 50 naar 650+ professionals). Zo stond er een diner samen met je internationale peers (de mensen die tegelijkertijd met jou zijn begonnen), de POWlympics (een sport evenement waarin je als kantoor strijdt tegen de andere Parthenon kantoren) en een gala op de planning in de avonduren. Al werd er natuurlijk ook goed gebruik gemaakt van de vrije tijd die geboden werd; tussen de trainingen door ging men naar het zwembad en ’s avonds laat werd het nachtleven van Marrakech verkend.

Al met al kijk ik terug op een van de hoogtepunten van mijn eerste jaar bij EY-Parthenon. Het was een ontzettend leuke week waarin ik mijn internationale collega’s beter heb leren kennen en me tegelijkertijd op professioneel vlak verder heb kunnen ontwikkelen. Ik kijk daarom ook nu alweer uit naar de volgende POW die dit jaar ergens in september plaats zou moeten gaan vinden.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kan je contact met mij opnemen via koen.olsthoorn@parthenon.ey.com.

Deel dit bericht

Comments are closed.