“Ik wil niet alleen maar werken om te werken”

0
Leestijd: 3 minuten

Tijdens je studie heb je al veel keuzes moeten maken, maar als pas afgestudeerde komt het er op aan: nu moet je gaan bepalen wat je écht wilt gaan doen met de rest van je leven! Er zijn veel carrière opties, maar wat is nu de beste keuze? Onze collega Lise schreef er een blog over.

Ik had van tevoren totaal niet bedacht dat ik zou starten met een traineeship Online Marketing bij Oogst. Oogst is een online marketing bureau en werkt op het hoogste niveau aan online marketing campagnes en projecten voor toonaangevende klanten. Het traineeship bleek een goede start te zijn voor mij om mijn carrière in de online marketing branche te beginnen. Waarom? Dat zal ik je in dit artikel vertellen.

Ik heb inmiddels meer geleerd over online marketing dan tijdens mijn studie.

Hiermee wil ik echt niet zeggen dat je niets leert over dit vakgebied tijdens je studie, maar in de praktijk is alles anders. Tijdens het traineeship leer je in een korte tijd veel en snel over de verschillende online marketing disciplines in de praktijk. Je krijgt namelijk een uitgebreid trainingsprogramma in de Oogst Academie. Naast de trainingen begin je meteen met werken in de praktijk voor bekende en toonaangevende klanten zoals bijvoorbeeld HEMA, Pathé en Ti Sento. Voor dit soort klanten ben je bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een online campagne, waarbij door middel van betaalde advertenties doelgroepen worden bereikt om merken of producten onder de aandacht te brengen. Inmiddels geef ik ook advies aan klanten over de online strategie. Doordat ik dit nu al kan doen, besef ik eigenlijk hoeveel ik heb geleerd in een relatief korte tijd. Een paar maanden geleden had ik nog geen idee hoe je het beste online marketing kan inzetten voor bedrijven. Inmiddels kan ik klanten advies geven over hun online marketing strategie, de strategie uitvoeren en resultaat behalen!

Je kunt uiteindelijk zelf kiezen welke richting je opgaat.

Online marketing is breed en als je iets in deze richting hebt gestudeerd, klinkt dit je waarschijnlijk bekend in de oren. Het traineeship heeft mij heel goed geholpen om het totale plaatje te begrijpen. Je krijgt binnen het traineeship de kans om alle online marketing disciplines te ontdekken en eigen te maken. Je leert alles over de online kanalen SEA, Display, Social, Affiliate en SEO, de advertentiemogelijkheden op Google, Facebook en Bing, maar ook over Web Analytics, Data Management Platforms en Conversion Rate Optimization. Uiteindelijk kun je zelf aangeven in welke discipline(s) je verder wil specialiseren en je te ontwikkelen tot Online Marketing Consultant. Ik heb gekozen voor social media advertising en affiliate marketing. Ik had hier de meest affiniteit mee, omdat ik de strategie achter deze kanalen erg interessant vind.

Oogst past bij mij

Naast dat ik me graag verder wil ontwikkelen in dit vakgebied, vind ik ook het belangrijk dat het bedrijf waar ik voor werk bij mij past als persoon. Een hele belangrijke eis bij mijn zoektocht naar een baan was: gezelligheid! Dit klinkt heel cliché, maar ik wil niet alleen maar werken om te werken. Ik wil ook mijn collega’s leren kennen en lol hebben met elkaar. Als jij dit ook zoekt, zit je bij Oogst helemaal goed. We vinden het belangrijk om dingen samen te doen. Als je de omgeving waarin je het werk doet goed aansluit bij wat jij belangrijk vindt, wordt het werk ook vanzelf leuker! Elke week hebben we een vrijdagmiddagborrel die soms tot in de late uurtjes door gaat. Daarnaast gaan we met elkaar op wintersport, karten, vieren we kerst en hebben we regelmatig tafeltennistoernooien op kantoor (die ik helaas niet win). We werken hard, maar hebben daarnaast dus ook veel lol!

Je krijgt persoonlijke begeleiding met extra aandacht voor jouw talenten & ambities.

Om erachter te komen wat je sterke punten zijn, krijg je vooraf een test gericht op je cognitieve vaardigheden en drijfveren (de TMA test). Hier ga je vervolgens met je coach en persoonlijke buddy mee aan de slag. Dit zijn twee collega’s die worden aangesteld om jou binnen Oogst te begeleiden. Er wordt dus extra aandacht besteed aan jouw talenten, zodat je je optimaal kunt ontwikkelen op het gebied van online marketing, maar ook persoonlijk.

Inmiddels is mijn traineeship bijna afgerond. De tijd is oprecht voorbij gevlogen. Ik heb het nog steeds naar mijn zin en kijk uit naar de volgende stappen die gaan komen en ook naar onze gezamenlijke wintersport!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over Oogst en online marketing? Op 17 januari organiseren we een inhouse middag waarbij je langs kunt komen bij ons op kantoor om meer te weten te komen over het traineeship online marketing en hoe het is om te werken bij Oogst. Mocht je al helemaal overtuigd zijn, kun je natuurlijk ook meteen solliciteren op één van onze vacatures.

 

Traineeship Online Marketing
Deel dit bericht

Comments are closed.