Stagiaire Campus Recruitment Heineken

0
Leestijd: 2 minuten

Kun je wat meer over jezelf vertellen: wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij HEINEKEN Nederland terecht gekomen? 

Mijn naam is Lotte Schouten en ik woon en studeer(de) in Utrecht. Ik heb de  bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Deze heb ik verlengd met een half jaar exchange in Barcelona en vijf maanden stage bij HEINEKEN Nederland. Ik kende HEINEKEN natuurlijk van naam en had er positieve verhalen over gehoord. Ik besloot te reageren op de vacature die ik op magnet.me voorbij zag komen. Na een sollicitatiegesprek, kon ik meteen aan de slag als HR-stagiair.

Wat is voor jou de grootste uitdaging geweest tijdens je stage? 

In maart dit jaar brak het coronavirus in Nederland uit, waardoor iedereen thuis ging werken en mijn werkzaamheden anders werden dan waarop ik me van tevoren had ingesteld. Hierdoor ben ik wel echt even uit mijn comfortzone getrokken!  

Welke werkzaamheden heb je tijdens je stage vervuld? 

Eén van de projecten waaraan ik heb gewerkt, was het ‘onboarding-project’. Het projectteam hiervoor zet zich in om de onboarding voor nieuwe medewerkers centraal in te richten voor HEINEKEN Nederland. Het doel? Iedere nieuwe medewerker een warm welkom geven. Om dit te bereiken is het belangrijk inzichten vanuit verschillende takken binnen het bedrijf te gebruiken, om zo goed te kunnen bepalen hoe de onboarding eruit moet komen te zien. Een ontzettend leuk en veelzijdig project dat ik samen met een multidisciplinair team (met collega’s van bijvoorbeeld Retail, Out of Home – de horecatak – en IT) heb mogen uitvoeren. 

Hoe werd jij tijdens je stage begeleid? 

Het werd mij al snel duidelijk dat de stage zo is ingericht, dat mijn ontwikkeling centraal staat. Door middel van wekelijkse gesprekken met mijn stagebegeleidster is zij altijd op de hoogte van mijn vorderingen en kan ik haar veel vragen stellen. Hiernaast hebben we een twee keer per week een recruitment update. Hierdoor kan ik altijd makkelijk op iemand terugvallen.  

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt? 

Ben niet té afwachtend, iedereen wil je helpen, maar je zal collega’s vaak zélf moeten benaderen. Daarom is het ook goed en leuk om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk collega’s te leren kennen. Iedereen staat open voor een leuk gesprek, dus pak je kans en ga koffiedrinken met de collega die jouw ‘dreamjob’ op dit moment vervult. We hebben zo veel diverse mensen die bij HEINEKEN Nederland werken, dus grijp je kans!

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven? 

Ook al loopt je stage even anders dan gepland; kijk vooruit, stel je open en dan komen er weer mooie nieuwe projecten op je af. Besef je goed, dat jouw frisse blik zeker van toegevoegde waarde is bij een bedrijf dat continue bezig is met innoveren. Ohja, neem vooral contact op met je mede-stagiairs. Vanaf september start er een gezamenlijke lichting, dus dit maakt het des te makkelijker.  

Alle stages bij Heineken
Deel dit bericht

Comments are closed.