Old Coldfield met Jerry van Angeren @ING

0
Leestijd: 3 minuten

‘Talent Programmer Pepijn was op een zonnige dag langsgegaan bij Old Colfielder Jerry. Jerry heeft bij ons het Top Engineer Program gevolgd. Benieuwd hoe zijn loopbaan eruit is komen te zien na Young Colfield? Lees het in dit interview!’

Op een zonovergoten woensdagmiddag  word ik hartelijk ontvangen door Jerry bij de hoofdingang van ING, die daar werkzaam is als Chapter Lead Java van een team dat bestaat uit elf engineers. ‘Ik heb een bezoeker. Zijn naam is Kip.’ vertelt Jerry de receptionist eenmaal binnen. Na een korte observatie gevolgd door een goedkeurende knik overhandigt deze mij de bezoekerspas die toegang geeft tot de grote draaideur voor ons. ‘Welkom, kom verder’ lacht Jerry.

Hoi Jerry! Dank dat je tijd hebt vrijgemaakt om over je ervaringen bij Young Colfield en ING te vertellen. Ik ben allereerst benieuwd vanuit welke studieachtergrond je aan het traineeship bent begonnen. 
Ik heb ooit een bachelor Informatica gedaan aan de Universiteit Utrecht en vervolgens een master Game and Media Technology in Utrecht. Ik ging in eerste instantie dus echt de game kant op, waarbij ik mijn eindscriptie heb gedaan over augmented reality. Desalniettemin ben ik uiteindelijk toch in de ‘gewone’ IT terecht gekomen.

Hoe heb jij het Top Engineer Program (TEP) ervaren? 
Zoals ik noemde was mijn studie wel een echte IT studie, maar zat deze helemaal aan de game kant. In die zin was het wel een hele omschakeling naar zo’n groot bedrijf, een grote bank. Voor buitenstaanders lijkt ING misschien een log bedrijf, maar als je binnenkomt merk je dat het een IT bedrijf is waar innovatie écht voorop staat. Ik werd direct gestimuleerd mee te denken over nieuwe technieken en vooruitgang. Ik kan wel zeggen dat het een ontzettend leuke tijd is geweest.

Waar heb jij de meerwaarde van het Young Colfield traineeship ervaren?
Het is sowieso natuurlijk een entree bij een groot bedrijf; ik denk dat ik anders niet zo snel bij een grote bank was binnen gekomen. Daarnaast hebben de ondersteuning en het contact met de andere trainees mij heel erg geholpen. Je hebt een groep mensen om je heen die expertise hebben binnen de bank en als je een probleem hebt, is er bijna altijd wel een andere trainee die hier al wat over heeft uitgezocht.

Heb je nog steeds contact met je collega trainees van toen?
Ja, zeker. Eentje zit nog steeds bij ING op een andere afdeling en een ander is recent weer teruggekomen naar ING. Verder hebben we nog steeds een actieve whatsapp groep waarin we van tijd tot tijd afspreken om samen wat te gaan drinken of eten.

Ik heb begrepen dat jij redelijk snel omhoog bent geklommen op de ING ladder. Kan je me vertellen hoe dat is gegaan vanaf het moment dat je bent uitgestroomd vanuit Young Colfield? 
Na mijn traineeship ben ik hier in juni 2016 in dienst gekomen en heb ik een jaar als developer gewerkt. Vanaf dat moment kreeg mijn toenmalige Chapter Lead de mogelijkheid om bij ING in Roemenië aan de slag te gaan waardoor zijn plek vrijkwam. Toen heb ik mezelf direct afgevraagd of de vrijgekomen plek wat voor mij zou zijn en de knoop doorgehakt hier vol voor te gaan. Dat is dus gelukt en sinds 1 oktober 2017 ben ik de rol van Chapter Lead gerold.

Wat gaaf! Hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit?
Het is een combinatie van zestig procent gewoon meedraaien in het team en veertig procent ben je echt de manager. De rol van manager binnen ING is eigenlijk meer een coachende rol waarbij je samen met de engineers (DEV/OPS) een plan maakt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kan je denken aan welke trainingen je gaat volgen, welke conferenties je gaat bezoeken enzovoort. De hele dag door is dus een combinatie van gesprekken met verschillende engineers en coderen. Hierbij heb ik veel gehad aan onder meer de communicatie trainingen die we bij Young Colfield hebben gevolgd.

Kan je tenslotte een advies meegeven aan Young Colfieders die aan het begin van hun avontuur staan? 
Ik zou vooral willen zeggen: gebruik de ervaringen en expertises van trainees waarmee je werkt om jezelf te verbeteren. Als je een groot netwerk hebt, gebruik dit ook vooral. Challenge anderen om dat ook te doen. Dat is absoluut de kwaliteit van Young Colfield en dat is waar ik nog steeds profijt van heb.

Deel dit bericht

Comments are closed.