Ex Young Colfield Niek ter Horst from Booking.com

0
Leestijd: 4 minuten

“Wat doen jullie trainees allemaal eigenlijk na hun traineeship?” Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Om jullie daar een inkijkje in te geven hebben wij de rubriek ‘Old Colfield’. Deze week een interview met Niek ter Horst – oud trainee en werkzaam als Junior Global Implementation Specialist bij Booking.com.

Stukje context 
In het kantoor aan de Piet Heinkade bezoek ik Niek ter Horst die vijf maanden geleden is gestart als Implementatie Manager bij Booking.com.
Het was even zoeken want het kantoorpand vlakbij Amsterdam Centraal is niet het enige kantoor van Booking.com. Het bedrijf is groeiende en heeft inmiddels al acht kantoren geopend in Amsterdam en dan hebben we het nog niet eens over alle vestigingen in het buitenland.
Zo vertelde Niek dat het team van 40 mensen waar hij werkzaam is, bestaat uit slechts 7 Nederlandse werknemers: een internationale omgeving waar Niek helemaal op zijn plek is!

Hoe ben je bij Booking.com terechtgekomen?

Aan het eind van mijn traineeship bij Young Colfield ben ik uitgestroomd bij ABN AMRO als Management Consultant. Ik werkte hier inmiddels 7 maanden aan een project dat ik na mijn traineeship mocht voortzetten. Hoewel ik het naar mijn zin had en mij weer een verlenging werd aangeboden, heb ik de keus gemaakt een volgende stap te zetten in mijn carrière. Ik was opzoek naar een bedrijf met een start-up minded cultuur. Een groeiend bedrijf waar een open en informele cultuur heerst en je een positieve impact kan maken. Dit vond ik allemaal terug bij Booking.com.

Booking.com is een bedrijf waar weinig te merken is van hiërarchie, de vele verschillende nationaliteiten maken de organisatie super divers en iedereen werkt gezamenlijk aan iets tastbaars: zorgen dat de klant op een makkelijke en snelle manier de beste accommodatie kan boeken waar dan ook ter wereld. Om dit mogelijk te maken worden er constant veranderingen doorgevoerd aan de website en binnen de organisatie. Gelukkig zijn snelheid en verandering ingebakken in de cultuur wat het voor mij een stuk makkelijk maakt om mij werk uit te voeren!

Als Implementatie Specialist houd ik mij bezig met doorvoeren van veranderingen die impact hebben op onze Customer Service afdeling. Binnen de Customer Service afdeling werken zo’n 8000 werknemers in callcenters over de hele wereld om onze klanten te helpen. Bij veranderingen kan je denken aan hele praktische zaken zoals het verplaatsen van een formulier in het systeem zodat een klant sneller kan worden geholpen tot het uitrollen van een geheel nieuwe betaalmethode. In mijn rol probeer ik ervoor te zorgen dat deze veranderingen zo worden uitgerold dat deze toegevoegde waarde hebben voor Agents in hun werkzaamheden. Dit doe ik door te kijken naar wat er voor hen veranderd, de impact die dit heeft en wat er voor nodig is om de verandering te accepteren. Met andere woorden: What’s in it for them?

Veel inleven, afstemmen, vragen, doorvragen, en toetsen dus voordat een een verandering is doorgevoerd en dat met meerdere veranderingen tegelijk en allemaal binnen no-time! Gelukkig zijn dit precies de dingen die ik erg leuk vind.

Waarom heb jij voor Young Colfield gekozen?

Bij Young Colfield staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Hoe kom ik erachter waar ik goed in ben en wat kenmerkt mij als persoon, wat is mijn kracht? Dit zijn vragen die ik graag wilde onderzoeken. Om dit samen met een team om je heen te kunnen doen maakt het alleen nog maar leuker en leerzamer. Het team (Teampie 15!) binnen Young Colfield vond ik dan ook een van de meest waardevolle dingen voor mij. Samen met teamgenoten sparren over de verschillende ervaringen tijdens een opdracht of zaken waar je tegenaan loopt met de trainingen, vond ik een grote toegevoegde waarde. Juist omdat iedereen deze ontwikkeling op een ander niveau meemaakt en dit op een ander moment kan zijn, kan je elkaar daarmee helpen en ondersteunen.
Een aantal teamgenoten van ons woont, werkt of reist onderhand in het buitenland en daardoor hebben we jammer genoeg wat minder mogelijkheden om met ons hele team samen te zijn. Gelukkig zijn er nog genoeg vrijdagmiddag borrels, etentjes en andere feestjes waar we met iedereen die kan afspreken om bij te praten!

Wat heb je van je periode bij Young Colfield geleerd en wat kan je daarvan meenemen in je huidige baan?

In mijn periode bij Young Colfield geleerd dat het belangrijk is om vanuit je eigen kracht te werken, jezelf te zijn en hierop te leren vertrouwen. Juist op die manier ben je van toegevoegde waarde voor een bedrijf en kom je het beste tot je recht. Ik ben goed in contact zoeken met anderen, open te zijn, informeel om samen naar de beste oplossing te zoeken. Op die manier kan ik mensen bij elkaar brengen en krijg ik veel voor elkaar. Juist in een organisatie waar dit wellicht niet de “gangbare manier is”, krijg je dan veel meer voor elkaar. Daarom is het belangrijk om jezelf te blijven, ook al denk je dat de organisatie wat anders van je verwacht.

Wat is jouw advies aan de trainees van Young Colfield?

Kom uit je comfort zone, maar let ook op jezelf. Hoe graag je ook een toegevoegde waarde wilt leveren besef dat je als junior binnenkomt en je eigen grenzen moet aangeven. Vraag om feedback, maar neem ook de tijd om dit te relativeren en reflecteren: leg niet alles onder een vergrootglas!

Wil jij net als Niek de uitdaging aangaan en trainee worden in het Talent Program van Young Colfield, klik dan hier!

Deel dit bericht

Comments are closed.