Ondernemerschap in Strategie Consultant Boston Consulting Group

0
Leestijd: 2 minuten

In dit interview ondervragen we Quirine van Voorst over haar carrière als consultant. Het interview is verdeeld in drie artikelen. Dit is deel drie van het interview. Het eerste deel gaat over zijn beginjaren als een consultant en deel twee gaat over hoe het is om werken als een Gupta Strategist.

Gupta Strategists onderscheidt zich van overige strategy spelers omdat zij een niche speler is en omdat zij een ‘ondernemende’ bedrijfscultuur stimuleert. Hoe ondersteunt Gupta ondernemerschap onder haar werknemers?

Gupta is een relatief jong en klein bedrijf  met veel jonge werknemers. Dit maakt dat er geen ‘vastgeroeste’ routines zijn, maar dat we openstaan voor nieuwe ideeën. Zo’n idee kan zowel een nieuwe training zijn voor het hele kantoor, of een andere aanpak van recruiting. Als iemand een idee heeft, wordt hij gestimuleerd om dat te realiseren en hoeft dat niet eerst met allerlei bureaucratische lagen te worden afgestemd. Daarnaast wordt de ondernemende cultuur ook gestimuleerd doordat veel strategists ook specifieke andere taken hebben zoals het regelen van IT of het onderhouden van de website. Ook heb je als medewerker de mogelijkheid om aandeelhouder te worden van het bedrijf. Daardoor kan iedereen profiteren van de persoonlijke bijdrage aan het gezamenlijke succes.

Tot slot, strategie consulting staat bekend om het harde werken. Hoe hou jij een gezonde work-life balans?

Ik ben van mening dat als je een goede balans hebt tussen werk en privé, je beter op je werk kan presteren. Daarom vind ik het belangrijk dat ik bewust tijd neem voor m’n privéleven en daarmee ook afstand neem van m’n werk. Dit doe ik bijvoorbeeld door in de weekenden leuke dingen te doen. Ik vind het geen probleem om door de week hard te werken, als ik de weekenden voor mezelf heb. Daarnaast zijn er ook altijd drukke en rustigere periodes op het werk. Als er een rustigere periode is, moet je jezelf ook niet schuldig voelen om het dan ook echt even wat rustiger aan te doen.

Deel dit bericht

Comments are closed.