Robbert als trainee vermogensbeheer bij MN

0
Leestijd: 3 minuten

He! Ik ben Robbert en ik ben Trainee Vermogensbeheer bij MN. Mijn mede-trainees en ik dragen sinds september ons steentje bij aan een beter pensioen voor meer dan twee miljoen mensen, terwijl we tegelijkertijd een berg aan nieuwe kennis en ervaringen op doen

Als trainee werk je bij MN twee keer, zes maanden bij een andere afdeling. In maart ben ik begonnen aan mijn tweede half jaar bij de afdeling Reporting. Hier maken we onder andere de verantwoordingsrapportages  voor klanten en rapporteren wij aan de Nederlandse Bank. Ik neem jullie graag een dagje mee.

Maandagochtend. De wekker gaat. Nog een keer snoozen? Nee, hop. Bed uit, douch in, koffie zetten, ontbijtje maken, hemd toch nog even snel strijken en gaan. Ik heb de luxe om dicht bij kantoor te wonen dus na 5 minuten fietsen loop ik de 11e verdieping op. Nog snel een koffietje mee pakken. Waar ga ik zitten vandaag? We werken met flexwerkplekken maar stiekem heb ik wel een favoriete plek. Ik heb geluk; hij is nog vrij.

Om 8:30 zit ik klaar achter m’n laptop. Ik werk deze week voor het eerst mee met de maandrapportage van één van onze klanten. Ik besluit de dag daarom te beginnen met het doornemen van de werkbeschrijving voor de rapportage. Maar voordat ik daar aan begin neem ik met een aantal collega’s nog even het weekend door.

Na twee koppen koffie en wat gelezen te hebben wordt het tijd om een verdieping naar boven te gaan. Het is maandag en dat betekent dat Asset Management de marktontwikkelingen van vorige week gaat doornemen tijdens de Monday Morning Meeting. Alle interne managers krijgen de kans om de belangrijkste en relevantste ontwikkelingen voor hun product door te nemen met de rest van Vermogensbeheer. Van valuta fluctuaties tot de kantoorpandenmarkt, de meeting is een mooie manier om goed op de hoogte te blijven.

Naast het meewerken met de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling krijg je als trainee ook een grotere opdracht. Ik werk dit halfjaar aan ESG-rapportage. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Samen met twee collega’s van andere afdelingen werken we hier samen aan. Om 10:30 staat er een overleg ingepland. Via de chat nog even overleggen waar we gaan zitten. Hebben we een scherm nodig? Nee, dan wordt het de 15e.

Om 12:00 is het tijd voor lunch. Snel terug naar mijn afdelingen om bij mijn collega’s aan te sluiten. Op de 16e is de kantine te vinden. Het is maandag, dus vega-dag. Wat ga ik eten? Griekse salade of broodje falafel?  Je raadt het al.

Na een goed broodje en een nieuwe dosis energie ga ik weer aan de slag. Tijd om die maandrapportage te maken. Een collega neemt met mij door wat er gedaan moet worden. De juiste data verzamelen, dummy files vullen en alles goed controleren. Ondertussen heel veel vragen stellen. Ze zijn het gewend van de trainees. Als ik klaar ben stuur ik de rapportage ter review naar een collega op; fingers crossed!

Ik heb nog 1,5 uur om aan mijn opdracht te zitten. De eerste data is binnen dus er kunnen berekeningen gemaakt worden. Dat betekent muziekje op en lekker klussen in Excel.

Om 16:45 krijg ik een chatberichtje van een mede-trainee. Gaan we nog sporten? Natuurlijk! Even alles afronden, opslaan en wat aantekeningen maken voor morgen. Via mijn locker dan door naar verdieping -1. Daar zit de sportschool van MN. Onder begeleiding van een coach werken we ons nog een uurtje helemaal het zweet in. Today was a good day.

Meer informatie over het Traineeship

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.