Een nieuwe definitie van talent – Inge Horrevorts

0
Leestijd: 2 minuten

De maand december hebben mijn directe collega’s en ik benut om na te denken over Talent Management. De tools die we nu gebruiken, sluiten nog niet aan bij de ING Way of Working. Daarnaast willen we alle begrippen binnen Talent Management herdefiniëren. Wat is talent eigenlijk? Wanneer ben je een talent? En tot slot, hoe past het begeleiden en stimuleren van talent in onze hedendaagse wereld en bij onze Way of Working?

Nieuwe vorm van talent management

We starten een project om tot een nieuwe vorm van talent management te komen en we gebruiken daarbij een methodiek die ING heeft ontwikkeld, om snel en doeltreffend te innoveren. Deze methode gebruiken we bijvoorbeeld ook om tot innovatieve producten te komen, in nauwe samenwerking met klanten. In dit project werken we samen met onze eigen collega’s. Een vraagstuk is bijvoorbeeld of er op dit moment voor  medewerkers voldoende doorgroeimogelijkheden zijn.  Tegelijkertijd willen we meer aandacht en waardering geven aan craftsmanship. Talentvolle specialisten zijn voor ING minstens net zo belangrijk als goede leidinggevenden. We hebben carte blanche om een nieuwe standaard voor Talent Management neer te zetten, maar dan wordt ook iets van ons verwacht. We krijgen een coach vanuit het ING Innovation Center en hebben sinds kort twee nieuwe collega’s in het team. Dat alleen al levert veel nieuwe inzichten en leermomenten op. Leuk hoor!

Diversiteitsnetwerken

Talent Management is de helft van mijn werk en Diversity de andere helft. Ik kom maandelijks samen met alle voorzitters van onze diversiteitsnetwerken. We bespreken lopende zaken en urgente thema’s. Al snel werd gerealiseerd dat de andere bestuursleden, laat staan de leden van de netwerken, elkaar helemaal niet kennen. Daarom organiseren wij binnenkort een event waar alle bestuursleden elkaar kunnen ontmoeten. Dit helpt de synergie tussen de netwerken op gang.  De volgende stap is om de netwerken meer samen te laten werken rondom het thema diversiteit en inclusiviteit. Als je allemaal in je eigen netwerkkoker blijft zitten, ben je nog niet heel ‘inclusief’ bezig, toch?

Ben jij nog op zoek naar wat voor persoon je bent? Lees over hoe je je als persoon verder kan ontwikkelen.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.