Software Engineering Track – het einde in zicht

0
Leestijd: 2 minuten

De Software Engineering Track focust op het maken van een werkende webapplicatie waarbij back-end, front-end en database technologieën worden besproken.

In de eerste blog hebben Daniëlle en Muriël hun ervaringen van de eerste 3 weken van de Software Engineering Track gedeeld. In deze blog zijn Daniëlle en Muriël bijna aan het einde van de Track beland…

Het einde in zicht

Muriël: Hé Daniëlle, hoe gaat het met je databases?

Daniëlle: Ha Muriël, ja gaat wel goed! Ik heb met MySQL workbench een database gemaakt en wat invoeren gedaan. Daarnaast een beetje geoefend met de relaties daartussen, bij jou?

Muriël: Nou die relaties zijn wel even een dingetje he. Het koppelen van de tabellen lukt prima, maar het daarna selecteren van de juiste records is lastiger. Gelukkig leren we meerdere manieren om query’s te schrijven, zowel met de CRUD repository als zelf uitgeschreven. En binnen het resultaat kun je uiteindelijk ook nog het een en ander filteren. Na een paar uurtjes puzzelen heb ik nu de informatie die ik zocht op het scherm. Heb je ook al wat aan beveiliging gewerkt?

Daniëlle: Yes, ik ben een beetje aan het oefenen op hackertest.net. Ik vind het wel interessant om nu ook te leren over hoe je nou een webapplicatie beveiligt tegen de standaard hacks. Gelukkig is Spring daar ook al een beetje op ingesteld. Wat ben jij aan het doen nu?

Muriël: Ik heb nog niet zo veel met beveiliging gedaan, in ons team is iemand anders daar mee bezig. Dat is wel leuk aan het projectmatige werken, iedereen verdiept zich in een onderwerp en tijdens onze dagelijkse standups vertellen we de rest van de groep waar we mee bezig zijn en wat we komende dag gaan doen. Verder ben ik hard aan het leren voor de oefenexamens. Hoe gaat het bij jou?

Daniëlle: Ik had, zoals de meesten, nog maar 30% voor het examen gehaald, maar dat is normaal zeggen ze! De vragen zijn wel echt zo gemaakt dat je heel erg moet opletten. Dus daar moet ik nog wel wat tijd in gaan steken! Hoe gaat het studeren bij jou?

Muriël: Ik scoorde 33%, dat schijnt best redelijk te zijn maar het laat wel zien hoe veel werk we nog moeten doen. Deze cursus was veel meer dan alleen de OCA onderwerpen en onze kennis is nu heel breed, tijd om de diepte in te gaan om Java echt goed te leren kennen.

Daniëlle: Inderdaad, we moeten nog even knallen! Heel veel succes met studeren en we spreken elkaar snel weer!

Deel dit bericht

Comments are closed.