Stageblog Commercie – Yorick | Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

Hi allemaal! Mijn naam is Yorick Houweling, ik ben 22 jaar en ik studeer Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit in Rotterdam. In de afronding van mijn derde, en laatste jaar bachelor werd het mij duidelijk dat ik nog niet direct wilde beginnen aan een master. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om een tussenjaar in te lassen, om me wat breder te kunnen oriënteren en meer ervaring op te doen. Dit extra jaar heeft mij de mogelijkheid geboden om na mijn bachelor nog een minor te doen, om deel te nemen aan een consultancy project én om een halfjaar stage te lopen. 

Het lopen van een stage was voor mij één van de belangrijkste overwegingen om mijn bachelor met een jaar te verlengen. Afgezien van een aantal bijbaantjes, miste ik namelijk de professionele, full-time werkervaring. Mijn zoektocht naar een stage verliep voornamelijk via LinkedIn, op deze manier kwam ik ook terecht bij de Matching Days van Ahold Delhaize. Na mijn aanmelding werd ik geselecteerd om deel te nemen aan de Matching Day Commercie in oktober 2019. Op deze Matching Day kwamen verschillende afdelingen aan bod en werd er een fijne, open sfeer gecreëerd. Aan het eind van de dag liep ik de deur uit met een stage op de AGF (Aardappelen, Groente en Fruit) afdeling van Albert Heijn! 

Eind januari was het dan eindelijk tijd om te beginnen met de stage, inmiddels ben ik hier dus al bijna drie maanden full-time aan de slag! Binnen het AGF-team richten mijn werkzaamheden zich voornamelijk op de afdeling AGF Gemak & Conserven. Deze “tafel” richt zich op alle bewerkte groente en fruit – denk aan de wokgroente, slamelanges en fruitsalades – alsmede op verse pasta, koelverse aardappelen en groente- en fruitconserven. Deze gevarieerde mix aan producten, biedt veel veelzijdigheid en dynamiek! 

De eerste maand heb ik voornamelijk veel “koffietjes” ingepland om mijn collega’s binnen én buiten het AGF-team op een informele, gezellige manier te leren kennen. Na de eerste maand werden de dagelijkse werkzaamheden steeds duidelijker, kreeg ik deze beter onder de knie en ontstond er dus ook meer ruimte om andere projecten op te pakken. Naast projecten op mijn eigen afdeling, zit ik nu bijvoorbeeld ook in de Evenementencommissie! Ik vind die extra projecten heel tof omdat het een bredere inkijk geeft en mogelijkheden biedt om het bedrijf beter te leren kennen. Maak hier dus zeker gebruik van! De grote diversiteit aan werkzaamheden, de contacten met verschillende leveranciers en de openheid van collega’s zijn voor mij de absolute pluspunten van deze stage.

De geldende maatregelen tegen de verspreiding van Corona maken deze stage meer uitdagend, maar bieden ook zeker mogelijkheden en vergroten de dynamiek binnen het bedrijf en op de afdeling. Zelf ben ik al meegenomen in verschillende projecten, zo heb ik bijgedragen aan het in kaart brengen van de gevolgen van het “hamstergedrag” op de voorraden conserven. Zeker in deze tijd zijn er dus voldoende uitdagingen en mogelijkheden, ik weet zeker dat deze bijdragen aan mijn stage-ervaring bij Albert Heijn!  

Wil jij ook stage lopen bij Ahold Delhaize?

Ga naar de website
Deel dit bericht

Comments are closed.