Stage Marketing & Communicatie

0
Leestijd: 3 minuten

Sterre & Pim lopen beiden stage op de afdeling Marketing & Communicatie bij Allerhande. Lees onderstaand hun ervaringen!

Sterre:

Hi, ik ben Sterre, vierdejaarsstudent Food & Business en ik loop mijn afstudeerstage op de afdeling Marketing & Communicatie bij Allerhande. Ik gebruik al jaren het magazine ter inspiratie en vind het ontzettend gaaf dat mijn naam nu achterin het magazine staat. Stage lopen bij Albert Heijn is erg leerzaam omdat je overal in meegenomen wordt en je heel veel verantwoordelijkheid krijgt. Ik heb mijn eigen taken pakket en zonder deze taken zal de Allerhande niet in de winkel komen te liggen. Hierdoor voeg je echt iets toe aan het blad en dat maakt het extra leuk en maakt me trots als ik hem weer in de winkel zie liggen. Ik werk mee aan de advertorials, de geadverteerde recepten in de allerhande. Hierdoor heb ik veel contact met verschillende grote leveranciers als Coca-Cola, Alpro en Heinz. Dit geeft weer een leuke balans tussen de creatieve en de commerciële kant van de stage.

Daarnaast werk ik ook om-en-om samen met de andere stagiair (Pim) mee aan de Allerhande. We kijken en werken mee gedurende het gehele proces. Daarnaast werk ik aan de receptkaarten die elke twee weken in de winkel liggen. Hier doe ik overigens ook mijn afstudeerproject over. Ik ga namelijk onderzoeken hoe Albert Heijn de klant nog beter kan inspireren op de winkelvloer en samen met het team een nieuw concept ontwikkelen voor de receptkaarten. Naast het magazine en de receptkaarten werk ik ook mee aan de Allerhande box en als laatste de branded video’s die online komen op Instagram en Facebook. Een aardig pakket aan taken maar wel ontzettend leuk om te doen. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn stage. Niet alleen omdat ik het werk zo leuk vind maar ook omdat de sfeer in het bedrijf zo fijn is. Je maakt ook echt deel uit van het team en wordt absoluut niet gezien als een stagiair. Elke middag gaan we dan ook gezellig voor de gene die willen, lunchen in het bedrijfsrestaurant”. 

Pim

Hi, Ik ben Pim, vierdejaars Hotel Management student en ik loop samen met Sterre mijn afstudeerstage op de afdeling Marketing & Communicatie bij Allerhande. De Allerhande vind ik een inspirerend blad en las ik zelfs in mijn jongere jaren al! De keuze om stage te lopen bij Albert Heijn was dan ook snel gemaakt. Al sinds mijn eerste stagedag bij Albert Heijn ben ik positief verrast over de verantwoordelijkheden die ik krijg als stagiair. Het idee dat ik daadwerkelijk een bijdrage kan leveren tijdens mijn stage geeft een voldaan gevoel. Het voordeel van een stage bij Allerhande is dat je daadwerkelijk meewerkt aan magazines en gidsen, wat je geleverde bijdrage tastbaar maakt. Ik heb een vast takenpakket waarbij ik het ene moment de managers ondersteun of hun werkzaamheden mag controleren, terwijl ik op het andere moment aan mijn eigen taakjes werk en zelf volledige verantwoordelijkheid draag.

Zo ben ik dagelijks bezig met de assortimentsgids. De assortimentsgids geeft het assortiment van Albert Heijn weer in een kleine gids die aan circa 4 miljoen huishoudens wordt verstrekt. Verder help ik bij de implementatie van eventuele nieuwe projecten binnen Allerhande. Daarnaast heb ik aan het begin van mijn stage aangegeven dat ik beter wil leren plannen en ordenen. Om dit te realiseren zal ik de komende maanden voor Allerhande de algemene agenda bijhouden. Ook ben ik verantwoordelijk voor het publiceren van de 5 gerechten van het bonuskoken weekmenu, welke gepubliceerd worden op de website: www.ah.nl/bonuskoken. Deze site wordt bezocht door klanten die graag makkelijk en betaalbaar willen koken met producten die op de desbetreffende week in de bonus zijn. 

Ten slotte help ik samen met Sterre mee aan het bewerkstelligen van de magazines. Hierbij controleren wij voornamelijk de opmaak en zorgen we ervoor dat alle feitelijke informatie correct is. Wij fungeren dus als laatste controlepost alvorens het magazine naar de drukker gaat. Al met al is het een hele bijzondere ervaring om het ontstaan van de Allerhande van zo dichtbij mee te maken. Voordat ik mijn stage begon had ik nooit kunnen bedenken dat er zo veel planning en organisatie vooraf gaat aan het maken van een magazine of gids. Verder is het heel leuk om dagelijks in de Albert Heijn te lopen, en terug te zien waar ik samen met mijn collega’s hard aan gewerkt hebben”.

Thuiswerken

Momenteel werken Pim & Sterre vanuit huis in verband met de ontwikkelingen omtrent het corona virus. Sterre: ”Gelukkig beschikken we wel over alle middelen om thuis te werken en is het ook leerzaam om zulke situaties binnen het bedrijf mee te maken”. Pim: “Tegelijkertijd missen we de collega’s, de sfeer op het hoofdkantoor en de eeuwige discussies over wat vanavond te koken uit Allerhande Magazine!”

We hopen dat jullie een goede indicatie hebben gekregen van onze stage binnen Marketing & Communicatie bij Allerhande. Wij kijken terug naar een ontzettend leuke stage tijd en zullen het iedereen aanraden!

Wil jij stage lopen bij Ahold Delhaize? Bekijk nu een stage die bij jou past!

Deel dit bericht

Comments are closed.