Op summercourse naar de Ardennen: opleiding, zon én gezelligheid met collega’s

0
Leestijd: 2 minuten

Alleen maar inspanning is niet goed voor een mens. Bij OchtendMensen is dan ook ruimte voor ontspanning. Tijdens de driedaagse summercourse werd hier uiting aan gegeven: een heel weekend met de leukste collega’s op stap, vol met goede gesprekken en uitdagende activiteiten. Adviseur Reijer Aarnoudse werkt sinds oktober 2018 bij OchtendMensen en vertelt hieronder meer over de summercourse en de gezelligheid die daarbij komt kijken! 

Vrijdagochtend om zeven uur stapten we in de bus. Het schoolreisje-gevoel was meteen aanwezig. Achterstevoren kletsend en met snoepzakken in de hand vlogen de kilometers voorbij. Sneller dan gedacht kwamen we aan bij Marcourt, een klein plaatsje in de Ardennen met een pittoresk, oud kerkje. Een kort koffie- en wafelmoment later volgde een training over leiderschap. Persoonlijkheidsstijlen, leiderschapsstijlen en schilderstijlen wisselden elkaar af. Tussendoor konden we sparren in de zon en genieten van een flinke bourgondische friet-lunch! Na de training leidde onze weg verder, naar Jupille. 

Daar aangekomen was het tijd voor ontspanning. Samen in de zon genieten van een drankje. Kletsen met die ene collega die je al een tijdje niet gesproken hebt. Toasten op een mooi weekend. En daarna een uitgebreid diner! En niet alleen het eten was smakelijk; ook het lachen om de voordrachten in muziek, poëzie en cabaret door enkele talentvolle collega’s! Interessant was het om de kleurrijke karakters en DISC stijlen van `s middags weer bij elkaar te zien komen aan het eind van het diner in een potje levend ‘Wie is het?’ Daarmee was de dag voorbij, maar de avond begonnen. Soepel ging het over naar dansen in de kelder tot in de vroege uurtjes. 

Met ietwat weinig slaap startten we met een overheerlijk ontbijtje waarna we aan een sportief en vol programma begonnen. Door de bosjes collega’s besluipen met een lasergun, je hoogtevrees overwinnen op een klimparcours met tokkelbaan en steil naar beneden racen met een mountainbike. En passend bij een summercourse, dat alles in zomerse temperaturen! Gelukkig was er genoeg afkoeling te vinden in de rivier de Ourthe. 

Na deze inspanning was er opnieuw ontspanning nodig. In het leukste – en enige – café van Jupille was het goed toeven. Lokaal gebrouwen speciaal bier en heerlijke gerookte ham bleken goed samen te gaan met het in geuren en kleuren vertellen van de ervaringen van die dag. Wat bleef hangen was de rook van het grote haardvuur tijdens de aansluitende BBQ. Dat deze rook niet goed voor de keel zou zijn, daar werd niets van gemerkt: vol overgave werd er opgetreden tijdens een heuse karaokeshow. Ja, de juiste muzieknoot werd bij menigeen (ergens) geraakt, en was dit niet tijdens de karaoke, dan wel tijdens één van de meezingers van het dansfeestje. 

Zondagochtend begon met een frisse ochtendwandeling naar een mini kerkje bovenop een heuvel. Zonder ontbijt wel te verstaan, dat bevond zich bovenaan. Met dit in het vooruitzicht waren de brandnetels en steile hellingen te overwinnen. Eenmaal aangekomen smaakte het welverdiende eten natuurlijk dubbel zo goed. Zeker in combinatie met het weidse vergezicht op het dal van de Ourthe. Na een aantal afsluitende woorden van enkele collega’s was daarmee echt een einde gekomen aan het weekend. Hop, terug in de bus naar Nederland. Een zomers weekend vol fijne momenten om op terug te kijken!

Ben je enthousiast geworden over OchtendMensen? Kom dan naar onze Inhousedag of bezoek een van onze wekelijkse kennismakingslunches!

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.