Olivier over zijn opdracht bij Ymere – Skyscrapers

0
Leestijd: 3 minuten

08 / 05 / 2019 – Olivier werkt bij de grootste woningcorporatie van Amsterdam: Ymere. Hij houdt zich dagelijks bezig met de arbeidsmarktcommunicatie en probeert Ymere zo goed mogelijk in de markt te zetten. “Ymere kampt op dit moment met een stoffig imago. Dit is in de praktijk helemaal niet waar.”

Van student bedrijfskunde naar medewerker communicatie. Hoe het balletje kan rollen.

Olivier Taverne (26) werkt momenteel bij Ymere als medewerker communicatie. Hier houdt hij zich dagelijks vooral bezig met arbeidsmarktcommunicatie. “Ymere is een sociale woningbouwcorporatie en beheert 70.000 sociale wooneenheden. Deze corporatie houdt zich momenteel nog weinig bezig met arbeidsmarktcommunicatie, maar dit kan het vullen van vacatures bevorderen. Aan mij de taak om Ymere beter in de markt te zetten.”

Bij Ymere bestaat de afdeling communicatie uit drie vormen van communicatie. Dit zijn stakeholder communicatie, interne communicatie en huurders communicatie. Olivier werkt bij het team interne communicatie. Het team interne communicatie is verantwoordelijk voor alle bedrijfscommunicatie, ook wel corporate communications genoemd. Voordat hij hier kwam werken, had hij hier niet zelf aan gedacht: “Ik had zelf nooit gedacht dat ik op een communicatieafdeling zou werken. Communicatie is veel meer dan het schrijven van artikelen. Je bent een ondersteunende afdeling voor de organisatie en je adviseert verschillende afdelingen op stukken die worden aangeleverd. Daarnaast schakel je met alle lagen van de organisatie.”

Olivier heeft twee Masters. Een in Bedrijfskunde en een in Beleid, Communicatie en Organisatie. Deze achtergrond helpt hem goed tijdens zijn opdracht. Zo heeft hij onlangs een voorstel gemaakt om LinkedIn aan te passen en kwam hij met het voorstel om medewerkers verhalen te schrijven en te plaatsen op het internet. “Ymere kampt op dit moment met een stoffig imago. Dit is in de praktijk helemaal niet waar. Om dit tegen te gaan, heb ik een voorstel geschreven voor LinkedIn en een voorstel gemaakt voor het schrijven van medewerkers verhalen. Zo kunnen mensen een beetje van de sfeer en cultuur proeven. Dit mag ik nu ook uitvoeren”.

Zo praat Olivier op dit moment met de gehele organisatie om dit goed in kaart te brengen. “Het is leuk om met verschillende mensen in contact te komen. Zo heb ik binnenkort een gesprek met een directielid en heb ik afgelopen vrijdag meegereden met een monteur om hem te interviewen. Zo begeef ik mij tussen alle lagen van de organisatie en kom ik zelf veel meer over het bedrijf te weten. Het bijkomende voordeel is dat ik ook mijn gezicht kan tonen aan de gehele organisatie. Zo ontdek ik ook wat er op andere afdelingen gebeurt.”

Naast zijn werkzaamheden als Communicatie Medewerker, heeft Olivier zich ook verdiept in de geschiedenis van Ymere. Dit heeft hij samen met Skyscraper Charley Sonius uitgewerkt en uitgebeeld in de vorm van een infographic. “Charley en ik mochten ons verdiepen in de geschiedenis van de woningbouw en dit uitbeelden in een infographic. Dit is een afbeelding die informatie met beeld combineert. Dit was leuk om te doen, aangezien je veel over de geschiedenis van Amsterdam te weten komt en kan zien hoe het er in bepaalde tijden aan toe ging. De infographic helpt interne- en externe medewerkers om een beeld te vormen van Ymere.

Skyscrapers helpt young professionals met het ontdekken van hun krachten en geeft diverse trainingen. Deze helpen young professionals in hun werk. Ook bij Olivier zijn deze trainingen van toegevoegde waarde. “Op dit moment heb ik veel aan mijn Scrum trainingen. Ymere is aan het transformeren naar een meer wendbare organisatie en gebruikt hiervoor de scrum methodiek. Hierdoor begrijp ik goed welke kant de organisatie opgaat en kan ik het ook nog eens aan mijn team uitleggen en toepassen. Daarnaast helpen de coachingsessies mij goed bij werksituaties, want Ymere is een grote organisatie. Hier moet je soms goed nadenken over hoe je een boodschap brengt.”

Al met al is Olivier van mening dat hij van toegevoegde waarde is binnen zijn team voor nu en in de toekomst. “Het is uitdagend en leuk om uiteindelijk de hele arbeidsmarktcommunicatie op te zetten. Als alles straks ook uitgerold is en aansluit bij externen, geeft dat natuurlijk een zeer voldaan gevoel. Daarnaast kan je als young professional een beetje boksen tegen de bestaande procedures en regelgeving. Dat vind ik leuk om te doen, omdat je de mogelijkheid krijgt om met een frisse blik naar processen te kijken ”.

Deel dit bericht

Comments are closed.