Verbinden met medewerkers in deze tijd | Young Colfield

0
Leestijd: 3 minuten
Zaterdag 21 maart zette ik – na een te korte vakantie – weer voet op Nederlandse bodem. In wat voor een Nederland? Het 1,5 meter afstand houden Nederland, het “nieuwe normaal”. Mijn ‘stay at home periode’ begon, na welgeteld één weekje Mexico. Wat eigenlijk drie weken zouden zijn met onder andere reizen naar mooie stranden en genieten van de heerlijkste cocktails en azuurblauwe zee. Het liep anders. De week dat ik op vakantie ging was de week dat voor iedereen de wereld compleet in sneltreinvaart veranderde.

Het advies was om vanaf 16 maart als dit kon thuis te werken en dus ook bij Young Colfield. Thuis werken?! Als je ons langer kent, zijn wij een bedrijf waar we graag met elkaar in gesprek gaan en bestaat er best een grote kans dat je op kantoor een schouderklopje of een knuffel krijgt. Waar we eerst dachten dat het wel mee viel en voor de zekerheid elleboogjes gaven en een mega voorraad Dettol handzeep hadden ingekocht, was het nu toch echt serieus.

Ik moest even wennen aan het nieuws en dacht: “dit gaat een saaie periode worden zonder mijn collega’s”. Maar niet is minder waar. Want wat schetste mijn verbazing!? Nog steeds één en al verbinding! En misschien ook nog wel meer creativiteit? Zo waren de laatste weken gevuld met onder andere online inchecken en vergaderen, verjaardagen vieren met feestmutsen op achter de pc, een collega die een prachtig lied op piano schrijft inclusief videoclip, de YC babbelbox, Corona updates met goede tips, nieuwe online trainingen die worden aangeboden (waar je trouwens nog steeds gratis voor kan inschrijven, zie onderaan de link*), initiatieven voor de zorg, webinars met externe bedrijven en ook een toffe pupquiz op vrijdag. Wow! Plus niet te vergeten de geweldige foute dance challenge die in onze teamapp is georganiseerd waarbij je je mooiste dancemoves op camera moet vastleggen.

Soms is het natuurlijk wel even nadenken. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een 1e werkdag voor een nieuwe trainee zodat hij/zij zich echt welkom voelt? Op zo’n moment besluiten we kort te brainstormen en had onder andere mijn collega Anneloes laatst het briljante idee om een lekkere lunch bij onze nieuwe medewerkers te laten bezorgen, inclusief een welkomstpakketje en kaartje. Samen hebben we als team op afstand met de nieuwe aanwinsten geluncht, vertelt wie we zijn, wat we doen, hebben zij op afstand e-learning gekregen en hebben we de dag afgesloten met een kleine digitale borrel.

Wat me nu met name opvalt in deze periode bij Young Colfield is dat er vertrouwen heerst. Vertrouwen dat je ‘’vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging kan brengen’’. Want zoals je misschien al weet is dit onze visie. Iedereen werkt zelfstandig en er is geen in- en uitcheckcontrole zoals bij sommige bedrijven. We vertrouwen erop dat we dit met elkaar doen, onze verantwoordelijkheid pakken en de kansen grijpen om als bedrijf te groeien en nieuwe wegen te bewandelen. Ook merk ik de laatste tijd dat de meetings verrassend op tijd beginnen en we misschien nog wel iets efficiënter vergaderen?

Ondanks dit alles baal ik soms ook nog steeds van de hele situatie. Ik vraag me af wat de toekomst gaat brengen en ben ook af en toe klaar met urenlang achter mijn scherm zitten en veel videobellen. Maar desondanks roeien we nu samen verder met de digitale riemen die we hebben! En om hiermee af te sluiten hoop ik dat iedereen met weinig kleerscheuren uit deze periode komt en er genoeg ruimte blijft voor verbinding en positiviteit!

Als je naar aanleiding van deze blog voor jezelf of wellicht voor je bedrijf meer inspiratie wilt, weet dan dat bij ons ’Thuis’ de deur altijd openstaat voor een digitale koffie!

*http://unbouncepages.com/young-colfield-proeverij: De link van onze proeverij waarbij je verschillende trainingen kunt volgen.  

Deel dit bericht

Comments are closed.