Waar COMMITment is, is een weg

0
Leestijd: 2 minuten

Waar COMMITment is, is een weg

Mijn carriére begon ooit als freelance copywriter. Eigen uren bepalen, de grenzen van mijn creativiteit verkennen in uitdagende onderwerpen en hun klanten en dat allemaal lekker vanuit huis. Soms zelfs met wijn in mijn pyjama. Maar na vier jaar was de koek op. De uitdaging verdween en de hunkering naar een nieuw avontuur kwam. Ik, met mijn beperkte ervaring en taalkundige achtergrond, werd software developer. De switch was intens. Als self-taught developer deel ik nu mijn avontuur!

De blog in HTML-missie

Met een software ontwerper als vader was het altijd al een idee dat in mijn achterhoofd rond zweefde. Met mijn eigen computer op mijn kamer, om naar hartelust The Sims te spelen, bracht hij zijn liefde voor computers over op mij. Tijdens de hoogtijjaren van de blogs waren de tekstblokken met sliders erg populair en mocht alles glitteren. Urenlang stortte ik mij in de HTML-wereld, maar gaf het uiteindelijk op. Het was te lastig.

De online cursus-missie

Toen het schrijven mij na vier jaar niet meer wist te verleiden, kwam ik per ongeluk een online cursus Web Development van Udemy tegen. In de avond- en weekenduren verdween ik in deze nieuwe, spannende wereld vol gekke codes en nieuwe technieken. Door de hervonden energie droomde ik ’s nachts van problemen en oplossingen en tijdens werk kon ik niet wachten om ’s avonds simpele webpagina’s te bouwen.

De trainingsmissie

HTML en CSS waren ineens glashelder en het dak was er af. Dit was wat ik wilde doen, programmeren. Applicaties maken, leren designen, elke dag weer problemen oplossen en frustraties laten verdwijnen. Een leven lang uitgedaagd worden, zo zag ik het. En om dat te bereiken, was de volgende stap een traineeship om de nodige training te krijgen en uit te kunnen groeien tot een echte, ECHTE developer. Ik kwam bij Capgemini terecht, zonder echte ervaring als Young Professional, om zo tijdens een training van vijf weken en een leerpad van 1,5 jaar deze nieuwe droom te verwezenlijken.

De programmeermissie

De training bij Capgemini bleek enkel het begin van dit coole avontuur te zijn. Tijdens de inmiddels acht maanden bij Capgemini als Young Professional front-end developer ben ik gegroeid van beperkt getrainde leek naar junior developer. Websites zijn gebouwd, designs zijn gemaakt en mijn skillset is niet meer te vergelijken met 8 maanden geleden. Daarbij heb ik de leukste developers en designers ontmoet die maar wat graag hun kennis willen overdragen. En op het moment van schrijven bekleed ik zelfs een wat meer op back-end gerichte rol bij de klant. Aan de hand van activiteiten, trainingen en projecten ben ik als developer gegroeid en heb ik een klankbord gevonden dat mijn code beter maakt.

De tip-missie

Aan eenieder die zijn of haar leven aan het overdenken is en klaar is voor een nieuw avontuur, zou ik zeggen: begin met kleine projectjes thuis, een online cursus in je vrije tijd en wat goede wil en enthousiasme. Zoek vervolgens naar een goede plek waar je verder kunt leren en begeleiding krijgt. Dit hoeft niet per se een traineeship te zijn. En vooral: Blijf oefenen, blijf leren, blijf gekke dingen maken en laat je inspireren door enthousiaste collega-developers!

Wil jij, net als Melanie jezelf uitdagen en verder ontwikkelen? kijk dan nu onze openstaande vacatures.

 
Deel dit bericht

Comments are closed.