Projectleider Participatie, energie­coöperaties en collectieven Provincie Utrecht

0
Leestijd: < 1 minuut

Kans voor burgers en bedrijven om producent van schone energie te worden

De energietransitie gaat niet alleen over het verduurzamen van de energievoorziening. Het is ook een enorme kans voor burgers en bedrijven zelf producent van schone energie te worden. De Provincie Utrecht stelt op dat vlak hoge ambities en wil energiecoöperaties en collectieven van Utrechtse bedrijven gericht ondersteunen bij het realiseren van concrete projecten.

Hoe helpt OchtendMensen bij de energietransitie van de Provincie Utrecht

Ruben van de Belt is als projectleider verantwoordelijk voor het vormgeven van provinciaal beleid, werkt met stakeholders aan het creëren van de juiste randvoorwaarden voor lokaal eigendom van energieprojecten, en is betrokken bij concrete energieprojecten om daar de participatie goed te organiseren. Natuurlijk moet dat alles wel naadloos aansluiten bij alle andere inspanningen van het programma Energietransitie van de Provincie Utrecht. Op die manier werkt Ruben aan een energietransitie die steeds meer van de inwoners van Utrecht zelf wordt.

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op energie- en duurzaamheidsgebied.

“De energietransitie is een enorme kans voor burgers en bedrijven zelf producent van schone energie te worden. Als projectleider help ik de Provincie Utrecht bij het vormgeven van provinciaal beleid dat gericht is op het ondersteunen van concrete projecten.”

Ruben van de Belt – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.