Project­secretaris Circulaire Bouwecono­mie 2020 RVO

0
Leestijd: < 1 minuut

Anders bouwen om belasting van de aarde tegen te gaan

De bouwsector staat voor een enorme transitie. Om klimaatverandering en verdere belasting van de aarde tegen te gaan, moeten we op een geheel andere manier gaan bouwen. Om hier stappen in te zetten wordt er een uitvoeringsprogramma Circulaire Bouweconomie (CBE) opgesteld voor 2020 met de activiteiten die door de hele sector – overheid, bedrijfsleven én kennisinstellingen – moeten worden ondernomen.

Hoe ondersteunt OchtendMensen het uitvoeringsprogramma Circulaire Bouweconomie

Als projectsecretaris Circulair Bouweconomie 2020 helpt Lodewijk Boersema het transitiebureau van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met het schrijven en opzetten van het uitvoeringsprogramma voor 2020. Dit gebeurt in samenwerking met het transitieteam; een team van experts uit de wetenschap, overheid en marktpartijen. Zij kunnen vanuit de inhoud en vanuit hun netwerk reflecteren op de inhoud van het uitvoeringsprogramma. Daarnaast zijn ze in staat om binnen hun eigen netwerk energie en initiatief te genereren.

Lodewijk is klankbord voor de programmamanager Circulaire Bouweconomie en de voorzitter van het transitieteam. Hij helpt met het organiseren en begeleiden van bijeenkomsten, neemt interviews af en onderhoudt de relaties met stakeholders. Dit alles om te komen tot een compleet en gedragen uitvoeringsprogramma voor 2020.

“Het is mooi om te zien hoeveel mensen en partijen zich inzetten om te komen tot nieuwe circulaire bouwoplossingen en zo een concrete bijdrage leveren aan een leefbare wereld voor vandaag en morgen.”

Lodewijk Boersema – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.