DANNY WILDEMAN: CASEMANAGER ZIEKTEWET BIJ HCS

0
Leestijd: 4 minuten

Danny Wildeman (34) is het schoolvoorbeeld van een succesvolle carrièreswitcher. Hij koos na zijn dertigste verjaardag na jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en teamleider bij een onderzoeksbureau voor een carrière bij Talent&Pro. Vier jaar later heeft hij daar nog geen moment spijt van. Als Rotterdamse Ajacied is wel duidelijk dat hij moedige beslissingen niet schuwt. En dat is maar goed ook. Want inmiddels is hij ruim vier jaar T&P’er. En daar zijn ook onze opdrachtgevers maar wat blij mee.

EEN CARRIÈRESWITCH MAKEN OP ZO’N JONGE LEEFTIJD IS BEST BIJZONDER. HOE KWAM JE TOT DAT BESLUIT?

Op mijn dertigste had ik eens een goed gesprek met mijn toenmalige vriendin, waarin we elkaar de vraag stelden: hoe zien wij de toekomst? We kwamen tot de conclusie dat dat het moment was om dat te gaan ontdekken. Korte tijd later waren we op vakantie in Sri Lanka, toen we onszelf de nodige vervolgvragen stelden. Wanneer willen wij een eigen huis kopen? Wat zou een goed moment voor kinderen zijn? Zijn we gelukkig met het werk dat we doen? Gek genoeg kwamen we allebei op werkgebied tot dezelfde conclusie: ik wil iets anders.

HOE KWAM TALENT&PRO OP JE PAD?

Ik moet zeggen dat ik bij best wat bedrijven heb gesolliciteerd voordat ik Talent&Pro ontdekte. Destijds was het niet ongebruikelijk dat er vijftig sollicitanten binnenkwamen voor twee functies. Ik probeerde dus in een vrij competitieve arbeidsmarkt met een schone lei te beginnen. Dat was best pittig. Daarom ging ik op zoek naar een ontwikkelbedrijf, een organisatie waar de ontwikkeling van kennis en kunde van medewerkers prioriteit heeft. Ik geloof in het concept van de werkgever die investeert in jouw ontwikkeling en je motiveert om de regie in eigen handen te nemen. Dat is precies wat T&P een consultant te bieden heeft.

 

“Ik geloof in het concept van de werkgever die investeert in jouw ontwikkeling en je motiveert om de regie in eigen handen te nemen. Dat is precies wat T&P een consultant te bieden heeft.”

 

Talent&Pro was een stuk meer verwelkomend dan die andere organisaties waar ik had gesolliciteerd. Het proces ging vrij snel. Binnen twee weken had ik een nieuwe baan. Ik was en ben nog steeds erg enthousiast over detachering. Je kunt in veel verschillende keukens kijken, je werkt van opdracht naar opdracht en je leert in korte tijd enorm veel nieuwe mensen kennen. Daardoor breid je je netwerk natuurlijk ook makkelijker uit.

WAT WAS DOORSLAGGEVEND IN JE KEUZE VOOR TALENT&PRO?

Ik werd erg enthousiast van de goede energie die altijd op kantoor hangt. Ik zag een gezonde combinatie van ontspanning en hard werken binnen het pand. Daar wilde ik onderdeel van zijn.

WAT DOE JE NU, ALS CONSULTANT?

Ik ben gestart met het traineeship Verzekeringen en heb die ook afgerond. Gedurende die periode merkte ik dat ik het thema verzuim heel interessant vond. Uiteindelijk heb ik de switch gemaakt naar Casemanager en wil ik mij verder ontwikkelen binnen het vakgebied verzuim.

Momenteel zit ik op opdracht bij HCS in Beuningen, als casemanager Ziektewet. Beuningen ligt precies 1 uur en 22 minuten bij mijn woning in Rotterdam vandaan, met files is het twee uur reizen. Verder is het een superleuke opdracht. Ik krijg veel vrijheid. Er komt veel op je af, maar iedere casus is weer anders en vraagt om een andere benadering. Dat houdt het werk leuk. Hoe ga je met iemand om? Hoe kun je iemand activeren om iets te ondernemen? Wat kun je inzetten om iemand weer goed en verantwoord aan het werk te krijgen?

Je draagt als casemanager dus echt bij aan iemands herstel. Ik zit nu drie maanden bij HCS en ik leer nog iedere dag nieuwe dingen. Zowel op het gebied van hard skills als in mijn communicatie en omgang met mensen.

BEN JE BLIJ MET JE PEOPLE MANAGER?

Zeker, mijn People Manager is top. Ze zegt nooit wat je moet doen, maar probeert je gedachten te prikkelen om zelf tot een inzicht te komen. Om in voetbaltermen te spreken weet ze altijd een goede voorzet af te leveren. Het is vervolgens aan mij om hem binnen te koppen. En de mogelijkheid om te kunnen sparren met iemand is underrated. Je hoeft het niet altijd met iemand eens te zijn. Een andere mening horen zet je wel altijd aan het denken.

WAT IS JE MEEST TROTSE MOMENT IN VIER JAAR T&P?

Het afgelopen jaar ben ik na 1,5 jaar ziekte weer voor het eerst aan de slag gegaan bij een opdrachtgever. Ik ben toen begonnen bij MN, waar ik me vooral bezig heb gehouden met procesverbetering en interne communicatie. Ook word ik door mijn manager gestimuleerd om nieuwe projecten op te pakken. Eigenlijk was alles dit jaar een overwinning. De eerste keer tien kilometer hardlopen of de eerste voetbalwedstrijd. Op die momenten ben ik extra dankbaar voor alles wat ik heb en kan.

Ik las ooit in een artikel dat maar 20% van de mensen iets doen waar ze blij van worden. Dat is natuurlijk schrikbarend laag. Ook dat soort dingen motiveert mij om de touwtjes binnen mijn carrière stevig vast te pakken en vast te houden.

WAARMEE MAAK JE HET VERSCHIL VOOR OPDRACHTGEVERS?

Op de werkvloer kan ik mij onderscheiden door mijn altijd up-to-date kennis. Door de juiste studies en cursussen te volgen kan ik als professional iets toevoegen. Je bent binnen drie maanden natuurlijk niet direct de beste casemanager. Die specialistische opleidingen in combinatie met de praktijkervaring maken uiteindelijk het verschil.

WAAR HEEFT DIE KENNIS EN ERVARING JOU OVER VIJF JAAR NAARTOE GEBRACHT?

Ik heb altijd een plan voor de volgende twee à drie jaar, zo ook nu. In de toekomst wil ik als zzp’er aan de slag. Momenteel praat ik veel met andere casemanagers en spar ik regelmatig met een zzp’er, die nu actief is als teamleider bij HCS. Hij adviseert me dan bijvoorbeeld om aan de slag te gaan bij zowel een grote arbodienst als een verzekeraar en werkgever. Daarmee dek je alle aspecten en perspectieven van het vak van casemanagement en ben je als zzp’er breed inzetbaar.

Qua studies wil ik nog de RCCM-opleiding (Register Case- en Caremanager, red) volgen en op termijn wellicht een cursus Mediation, wat gericht is op arbeidsconflicten.

Deel dit bericht

Comments are closed.