4 tips voor een goede eerste indruk

0
Leestijd: 2 minuten

Wie wil nou niet een goede eerste indruk maken bij zijn/haar nieuwe baan? Maar hoe doe je dit nou eigenlijk zonder dat het geforceerd is? Deze 4 tips gaan jou helpen bij het maken van een goeie eerste indruk bij je nieuwe collega’s.

Tip 1: Kom op tijd/Zet die wekker!

Logisch! Zou je misschien denken, maar dit wil nog wel eens fout gaan. Zorg dat je voldoende tijd hebt om op tijd op kantoor te komen en kom dus niet één minuut van tevoren aanzetten. Het kan zijn dat je toch een keer te laat komt doordat je bijvoorbeeld in de file staat of vertraging hebt met de trein. Laat je werkgever dan op tijd weten dat je iets later bent. Dit komt professioneel en betrokken over. Ren aan het einde van de werkdag niet als eerste de deur uit. Je moet eerst nog bewijzen dat je een harde werker bent. Blijf dus iets langer zitten.

Tip 2: Toon interesse  

Een goede indruk maken gebeurt niet zomaar. Je moet er wel enige moeite voor doen. Het is belangrijk dat je interesse toont in het bedrijf en in je collega’s. Door vragen over het bedrijf en aan je collega’s te stellen kom je geïnteresseerd over. Neem als eerste het initiatief en stel je aan iedereen voor. (Initiatief wordt beloond, cliché, maar echt waar)

Tip 3: Observeer

Het is altijd goed om aan het begin van je nieuwe baan eerst de kat uit de boom te kijken. Het is logisch dat je nog niet met iedereen mee kan praten omdat je elkaar pas net kent. Ga aan het begin geen grote praatjes op houden, dat komt niet goed over. Tast eerst af en bekijk hoe mensen met elkaar omgaan op de werkvloer.

Tip 4: Vraag om feedback

Wees niet bang om feedback te vragen. Neem af en toe polshoogte bij je begeleider om te vragen wat en goed gaat en wat er beter kan. Dit is prettig want dan weet je waarin je kan verbeteren. Wees ook niet bang om te vragen als je iets niet snapt. Het is logisch dat je nog niet alle ins & outs weet. Het is beter om te vragen zodat je het de volgende keer zelf kan.

Pas deze vier tips toe en je maakt gegarandeerd een goede indruk op je collega’s!

Lees hier ook de blog over een goede eerste indruk met je kleding!

Deel dit bericht

Comments are closed.