5 acties voor een flexibele baan na je studie – Moongro

0
Leestijd: 2 minuten

Je diploma is binnen en je familie is natuurlijk apetrots. Jij bent uiteraard ook trots op jezelf, maar nu gaat het leven pas echt beginnen. Jouw studieschuld moet afbetaald worden en de huur mogen we ook niet vergeten. Daarnaast moet je nog de balans zien te vinden tussen een drankje doen met je vrienden en tijd voor jezelf maken. Wat kun je doen om na je studie een flexibele baan te vinden?

Vaak worden onze stressvolle momenten tegengesproken omdat velen vinden dat we daar te jong voor zijn. Toch weten we allemaal dat onze tante van 45, ons leven als 25 jarige niet bij zou kunnen houden en misschien vaker een glaasje wijn zou willen pakken.

Kortom er is genoeg om ons druk over te maken, dus sommige dingen kunnen wel wat makkelijker. Een baan is voor elk afgestudeerde een prioriteit en kan soms meer paniek veroorzaken dan nodig. Hier zijn een paar tips hoe je (met minder stress) een ideale baan kunt scoren.

 Gebruik je netwerken

Wist je dat je via social media aan een flexibele baan na je studie kan komen?

Bedrijven zetten tegenwoordig nieuwe functies vaak online en vooral op Twitter (Ja, dat bestaat nog) en LinkedIn. Maar andere kanalen worden ook actief gebruikt.

Is er een bedrijf waar je graag bij zou willen werken? Volg ze op social media en zorg dat je paraat staat wanneer hun volgende vacature op jouw tijdlijn verschijnt.

Netwerken is net werken

Ga aan de slag en bouw relaties op met anderen binnen je vakgebied. Ze zeggen niet voor niets ; ‘netwerken is net werken’! Het kan soms lastig lijken maar met een hapje en drankje kun je snel het ijs breken. Dit betekent niet dat je nu elke oude klasgenoot een bericht moet sturen. Kijk binnen je eigen kring en bouw daaruit verder. Ze zullen je niet altijd aan een baan kunnen helpen, integendeel. Maar ze kunnen je wel de juiste weg wijzen.

Uitzendbureaus zijn populair

Veel mensen willen flexibiliteit in hun carrière, een uitzendbureau kan hier prima mee helpen. Er zijn uitzendbureaus speciaal voor starters, zij doen al het werk voor je wat betreft het zoeken van een baan. Jij moet natuurlijk wel weten wat je wilt.

Wil je binnenkort een nieuwe start en ga je verhuizen naar Maastricht  (ik zeg maar wat) als nieuwe projectmanager van een organisatie? Een uitzendbureau kan je dan helpen aan een baan. Weer een last minder.

Ga aan de slag

Soms moet je gewoon doen! Natuurlijk zijn er banen die jij zou willen en perfect passen bij de studie die je hebt gedaan, maar toch moet je ergens beginnen. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen, een traineeship starten of een totaal andere werkveld in gaan.

Communicatie gestudeerd? Geen probleem! Met een finance traineeship krijg je voldoende kennis en ervaring om binnen korte tijd te starten in het financiële sector.

Deel dit bericht

Comments are closed.