De vier momenten van Bootcamp 4.0 – Young Colfield

0
Leestijd: 3 minuten

In de zoektocht naar je (eerste) baan probeer je te letten op verschillende aspecten. Enerzijds natuurlijk wat je daadwerkelijk gaat doen, anderzijds is het ook belangrijk dat je je op je plek voelt. En dat je werk als een fijne en vertrouwde omgeving voelt. Dat vinden we bij Young Colfield ook. Omdat trainees voornamelijk bij de opdrachtgever werken, lukt het helaas niet om al je mede-trainees even vaak te zien. Jonge werkende mensen bij verschillende opdrachtgevers, drukke agenda’s, een sociaal leven, maar ook allemaal werknemer van Young Colfield.

Om je collega’s en Young Colfield beter te leren kennen, organiseren we sinds anderhalf jaar een Onboardingsbootcamp. Dit is een driedaags programma dat bol staat van allerlei workshops en trainingen. Leren, verbinden en fun staan tijdens deze dagen centraal! Een paar weken geleden vond alweer de vierde editie van deze bootcamp plaats. Floris (Trainee Talent Connection) en ik (Stagiaire Commercie/YX) blikken daar samen op terug. In onze blog vind je de vier meest opvallende momenten die ons zijn bij gebleven van deze dagen!

How to Perform like a Pro

Het is me opgevallen hoe mijn presentatie skills in één dagdeel heel scherp worden geanalyseerd en dat ik direct aan de slag kan met de feedback die ik krijg. Zo moet ik soms meer stiltes laten vallen en rustiger praten, om ieders aandacht erbij te houden. Op woensdag krijgen we de training Perform like a Pro van Energy Up. We leren bijvoorbeeld dat een call to action essentieel is in een presentatie. In verschillende rondes bouw je op naar een eindpresentatie en in elke ronde krijg je het idee dat je weer een stapje vooruit zet in je presentatie skills. Aan het eind van de training heb ik echt een take-home message die ik in de toekomst kan gebruiken: ‘houd je rust, laat stiltes vallen en gebruik bewegingen op de juiste manier!’

Fanatieke fanatiekelingen!!

Wat een fanatieke collega’s heb ik! Met de competitiviteit zit het wel goed. Op de donderdag krijgen we een Scrumtraining van (oud-)trainees die ons wegwijs maken in het gedachtegoed van het werken met Scrum. In drie scrumteams bouwen we een legodorp waarmee we punten kunnen verdienen. Bloed, zweet en tranen werden niet gespaard, om samen een goed resultaat neer te zetten: het dorp stond! Scrum kan erg effectief zijn om een eindproduct snel en volledig af te leveren, mits het juiste fundament aanwezig is.

Oprechte interesse in elkaar

Young Colfield voelt als een warm bad. Ik liep pas drie weken stage toen de bootcamp begon, toch voelde het meteen vertrouwd. Young Colfield vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat er ruimte is voor iedereen. Iedereen toont oprechte interesse in elkaar en gaat met een open houding de bootcamp in. Dit zorgt voor persoonlijke gesprekken en een goede sfeer! Ik voel me meteen opgenomen in de groep en ik ervaar geen onderscheid in hoe er met een trainee of een stagiaire wordt omgegaan.

Hoe je in 3 dagen bijzonder veel over elkaar te weten kunt komen (Floris)

Voor Floris is het de tweede keer dat hij de bootcamp mag meemaken. De vorige keer als deelnemer, dit keer als organisator. Ik was in eerste instantie sceptisch over hoe goed je je nieuwe collega’s nu echt kunt leren kennen in drie dagen. Zo lang is drie dagen niet en vriendschappen worden niet zomaar in drie dagen gesmeed. Na twee edities kom ik daar op terug. Door in de bootcamp te focussen op allerlei activiteiten, van trainingen en workshops tot een pubquiz en een hele frisse en vieze ochtendduik op vrijdagochtend, leer je je collega’s in al hun hoedanigheden kennen. Ook al zitten de meeste collega’s op verschillende plekken bij hun opdrachtgevers, deze drie dagen dragen bij aan het leren kennen van elkaar en Young Colfield. Ik vond het erg leuk om deze editie van een klein afstandje mee te maken en ook de nieuwe aanwas aan collega’s te begeleiden bij deze onboarding! Voor mij draagt dit bij aan prettige werkomgeving met fijne collega’s en ik hoop voor hen ook!

Een goede mix van verbinding, fun en leren komt samen in deze dagen. Wij gaan met volle energie onze eerste tijd in bij Young Colfield. We leren nieuwe dingen, springen (letterlijk) in het diepe en dat doen wij samen. Na deze bootcamp voel ik me verbonden met Young Colfield en met mijn collega’s. We zijn bewust van onszelf en onze collega’s. Zo zetten wij de boel in beweging!

Deel dit bericht

Comments are closed.