Efficiënt een baan zoeken doe je zo

0
Leestijd: 2 minuten

Een baan zoeken kan heel vermoeiend zijn. Er zijn talloze websites die volstaan met vacatures die weleens interessant zouden kunnen zijn en je kunt ook nog eens meerdere keren worden afgewezen. Het liefst wil je jouw tijd zo efficiënt mogelijk indelen, want dan kun je ’s avonds lekker neerploffen op de bank en Netflix steeds laten weten dat je nog steeds aan het kijken bent. Maar hoe doe je dit dan?

Tip 1: maak gebruik van je eigen netwerk

Laat mensen om je heen weten dat je op zoek bent naar een baan. Wie weet heeft één van jouw vrienden de gouden tip. Of misschien spreken ze een keer iemand op een feestje die nog wel wat weet. Er zijn weinig mensen die het maximale uit hun netwerk halen, terwijl je netwerk ontzettend waardevol kan zijn!

Tip 2: update je LinkedIn-profiel

Een goed LinkedIn profiel kan je ook helpen in jouw zoektocht naar een baan. Het is algemeen bekend dat recruiters gretig gebruik maken van LinkedIn, dus gebruik dit in je voordeel. Zet je profiel zo in elkaar dat men door snel te scannen kan zien wat ze aan je hebben. Geef aan dat je op zoek bent naar een baan door dit in je naam of omschrijving te zetten. ‘Werkzoekend’ of ‘zoekt een baan’ kan natuurlijk, maar je kunt het met ‘zoekt een nieuwe uitdaging’ ook iets subtieler aanpakken.

Tip 3: de Talentpool

Je kunt het oriëntatieproces natuurlijk ook gewoon uit handen geven. Je inschrijven voor de talentpool van Moongro is hier een goed voorbeeld van. Op basis van je profiel worden alleen vacatures uitgezocht die perfect bij je passen, wat inhoudt dat je niet 30x per dag wordt gebeld. Inschrijven kun je hier doen, super easy en zo gepiept.

Tip 4: keuzes maken

Tenslotte is het ook belangrijk dat je alleen solliciteert op vacatures waarvoor je gekwalificeerd bent. Dit bespaart je, naast heel veel vervelende afwijzingen, ook veel tijd. En deze tijd kun je natuurlijk beter gebruiken voor andere belangrijke zaken, zoals het organiseren van een beerpongtoernooi.

Succes met jouw zoektocht!

Deel dit bericht

Comments are closed.