Nevenactiviteiten

0
Leestijd: < 1 minuut

Misschien heb je het woord, nevenactiviteit ooit voorbij horen komen of heb je überhaupt geen idee wat het is. Nevenactiviteiten zijn er zeker niet om te vergeten. Ze voegen veel toe aan je CV en kunnen er voor zorgen dat jij je kan onderscheiden ten opzichte van de rest. Niet geheel onbelangrijk dus! Lees hier alles wat je moet weten over nevenactiviteiten.

Ben jij een starter op de arbeidsmarkt met weinig werkervaring en is daardoor je cv vrij leeg? Dit kun je opvullen door nevenactiviteiten te benoemen op je cv. Voorbeelden hiervan zijn vrijwilligerswerk bij een goed doel of bestuurswerk. Dit kan betaald of onbetaald zijn. Je laat hiermee zien dat je al bezit over bepaalde vaardigheden. 

Nevenactiviteiten zeggen iets over jouw interesses en persoonlijke keuzes en je onderscheid jezelf hiermee van andere starters op de arbeidsmarkt. Probeer informatie te vermijden die in persoonlijke sfeer komt. Onthoud dat je cv een zakelijk visitekaartje van jezelf is.

Niet alleen voor starters is het nuttig om nevenactiviteiten te benoemen op je cv. Het levert namelijk ook een toegevoegde waarde voor je als je al wat langer werkzaam bent op de arbeidsmarkt. Ze dienen dan niet ter opvulling van je lege cv, maar je kunt er dan mooi mee aangeven over welke kennis en competenties je buiten je eigen vakgebied beschikt.

Net zoals opleiding en werkervaring zet je de nevenactiviteiten in omgekeerd chronologische volgorde en geeft ze een start- en einddatum (of tot ‘heden’). Zet dit onder het kopje opleiding en werkervaring. Benoem wat jouw taken en verantwoordelijkheden waren wanneer ze inhoudelijk relevant zijn voor de functie.

Nu kan je lekker aan de slag met het ondernemen van een nevenactiviteit of plaats je nevenactiviteit op je CV. Check hoe je een perfect CV maakt om al jou nevenactiviteiten op te zetten.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.