Te vroeg zijn is op tijd zijn

0
Leestijd: 2 minuten

Je kan natuurlijk altijd beter te vroeg zijn dan te laat. Maar te vroeg komen voor een sollicitatiegesprek heeft meer voordelen. Gebruik daarom de volgende tips om ruim op tijd te zijn bij je volgende sollicitatie en zo een goede eerste indruk te maken.

We zijn tegenwoordig vaak afhankelijk van onze smartphones als we ergens naartoe gaan. Maar dit is niet erg verstandig als je naar een sollicitatie moet. Internet kan uitvallen of je batterij kan leeg zijn. Je kunt beter van te voren je reis uitplannen en je routeplanning uitprinten. Het is ook verstandig om contact informatie op te slaan voor het geval je het toch niet kunt vinden.

Vroeg zijn voor je gesprek geeft je even de tijd om bij te komen van de reis en je gedachten even rustig op een rijtje te zetten en je nog even wat voor te bereiden op vragen die waarschijnlijk gesteld zullen worden. Je zult dan ook even de tijd hebben om nog even naar het toilet te gaan of een slokje water te drinken.

Hoe je je gedraagt tijdens het gesprek zal waarschijnlijk ook zijn hoe je je gedraagt als je de baan hebt. Te laat komen voor een gesprek kan aangeven dat jij ook regelmatig te laat zal komen als je de baan aangeboden krijgt.

Het sollicitatiegesprek start vaak al voor het gesprek zelf. Hoe jij een receptioniste of secretaresse aanspreekt kan namelijk veel zeggen over jouw persoonlijkheid buiten de formele omgeving van het gesprek. Hier kan jij jouw eerste indruk al achterlaten.

Als je om wat voor reden dan ook laat bent, bel je van te voren even op om dit te melden. Het is natuurlijk makkelijk om te denken dat je alles wel kunt uitleggen als je daar aankomt maar een organisatie verwacht van jou dat je ze op de hoogte houdt. Denk wel goed na over de reden van vertraging, niet alles wordt geaccepteerd natuurlijk.

Lees hier nog meer tips over hoe je je tijd beter kan managen.

Deel dit bericht

Comments are closed.