Alle voordelen van een business course

0
Leestijd: 2 minuten

Je hebt vast weleens van het begrip ‘business course’ gehoord. Deze term kom je weleens tegen in de krant, je Facebookfeed en natuurlijk in één van de openstaande vacatures. Misschien heb je zelfs weleens een echte BusinessCourses.nl-fiets voorbij zien komen. Maar ben je ook op de hoogte van de impact die het kan hebben op het verloop van jouw carrière?

Wat is een business course?

Voor de personen die deze term vreemd zijn; een business course is als het ware een kijkje in de keuken van een bedrijf en lijkt dan ook erg op een inhousedag. Het grote verschil tussen de twee is dat een inhousedag veel oppervlakkiger en toegankelijker is. Iedereen is welkom wanneer hij of zij zich voor deze dag heeft ingeschreven. Deze dag wordt gekenmerkt door presentaties, hapjes en drankjes en een uitzinnig welkomstcomité.

Een business course gaat veel dieper. Dit event duurt langer dan één dag en staat in het teken van ervaringen. Je leert het bedrijf niet enkel kennen door presentaties en informele gesprekken op de borrel, maar je mag aan het echte werk ruiken door gedurende een paar dagen de mouwen op te stropen. In de meeste gevallen betekent dit dat je met een groepje van ongeveer 20 business course-collega’s en medewerkers van het bedrijf aan een case werkt. Zo kom jij erachter of dit werk bij je past en kan het bedrijf de grootste talenten er met gemak uitkiezen.

Waarom zou je meedoen aan een business course?

Hiermee is meteen het grootste voordeel van de business course aangehaald. Je krijgt alvast een voorproefje van de werkzaamheden die bij de functie horen waarvoor je zou willen solliciteren. Daarnaast maak je kennis met je potentiële collega’s en de sfeer op de werkvloer, zodat je ook kunt bepalen of de bedrijfscultuur bij jouw smaak past. Andersom bepaalt het bedrijf of jij met jouw skills een toevoeging kan zijn voor het team.

Een business course wordt vaak, net als een inhousedag, gekenmerkt door het informele karakter. Voor het ene vakgebieden geldt dit wat meer dan voor de andere. Tijdens een business course zijn er vaak momenten vrijgemaakt voor informele lunches en pauzes. Je krijgt de tijd om te babbelen, dus gebruik die tijd goed en creëer alvast wat connecties. Het eindigt vaak met een borrel, zodat de sollicitanten even kunnen ontsnappen aan de spanning van de afgelopen dagen. Hoe gezellig deze borrel ook wordt; probeer je wel een beetje in te houden! Dat je na een biertje in de lampen hangt en plantenbakken jat, komt het bedrijf wel te weten nádat je bent aangenomen..

Benieuwd naar alle mogelijkheden om bij een business course aanwezig te zijn? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van alle business courses die wij aanbieden en maak je klaar voor een prachtige ervaring!

Deel dit bericht

Comments are closed.