Project­ondersteuner Proteion

0
Leestijd: < 1 minuut

Een strategische samenwerking tussen lokale ondernemers en zorgorganisatie Proteion

In 2013 voorzag Proteion, een middelgrote zorgorganisatie in Noord- en Midden-Limburg, een gedeeltelijke kanteling van grootschalige naar kleinschalige zorg- en dienstverlening passend bij de eigen leefomgeving van de cliënt. Steeds meer ondernemers met een hart voor de zorg starten hun eigen zorgonderneming, waarin zij ‘wonen met zorg’, thuiszorg en/of dagbesteding aanbieden in kleine dorpen of wijken. Deze startende (zorg)ondernemers willen vooral bezig zijn met de zorgvragers en hun medewerkers, die vaak uit hun eigen, lokale netwerk komen.

Zowel voor de zorgcontractering als ondersteuning op het gebied van kwaliteit, ICT en administratieve diensten zoeken de zorgondernemers een samenwerkingspartner die ook oog heeft voor het DNA van de zorgondernemer. In deze gevallen is Proteion de juiste partner, om zo de lokale ondernemers te helpen met hun dromen en de cliënten goede zorg te bieden in hun eigen dorp of wijk.

Proteion heeft de ambitie om meer strategische samenwerkingen aan te gaan met verschillende ondernemers. Om deze groei in strategische samenwerkingen goed te laten verlopen en ondernemers optimaal te blijven ondersteunen, zal de huidige dienstverlening van Proteion toekomstbestendig moeten worden. Daarbij speelt het schaalbaar maken van de dienstverlening een belangrijke rol.

OchtendMensen helpt bij het realiseren van schaalbare dienstverlening in de zorg

Als projectmedewerker van het project ‘Schaalbare dienstverlening’ is OchtendMensen-adviseur Tim Scherpenzeel de rechterhand van TwynstraGudde-collega en projectleider Corinna van Diepen-Knegjens. Tim bereidt bijeenkomsten voor, bewaakt de actiepunten en monitort de planning.
Daarnaast is Tim sparringpartner voor de projectleider, maakt hij werkprocessen inzichtelijk en stelt hij een nieuwe product-dienstcatalogus op met de projectleden.

Tim heeft bij dit project een intensieve samenwerking met alle projectleden en heeft daardoor met veel verschillende expertises te maken.

Ben je benieuwd wat voor projecten OchtendMensen nog meer doen binnen het thema Zorg & Gezondheid, lees dan hier verder.

Deel dit bericht

Comments are closed.