Van ambitie naar resultaat in de gehandicap­tenzorg Zideris

0
Leestijd: < 1 minuut

Zideris is een kleinschalige organisatie die professionele begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie zet in op verbetering op het gebied van het aantrekken van voldoende personeel en het beantwoorden van de zorgvraag van cliënten op een zo passend mogelijke manier. Om meer structuur en focus aan te brengen, zijn onlangs twee programma’s gestart om deze ambities te helpen realiseren.

Als programmaondersteuner is adviseur Jolijn Uittenbogaard inhoudelijk en organisatorisch betrokken bij de beide programma’s. Hierbij horen taken als het organiseren van teamsessies en startups en het schrijven en bijhouden van het programmaplan. Daarnaast is Jolijn inhoudelijk betrokken bij de inspanningen voor het inrichten van de dagbesteding en het opstellen van een visie op vrije tijd. Hiervoor interviewt ze verschillende stakeholders, analyseert ze de interviews en stelt een ze een advies op.

Als resultaat liggen er twee heldere programmaplannen en zijn beide programmateams goed opgestart.

“Bij Zideris heb ik geholpen met de coördinatie rondom het opzetten van een programmastructuur. Ik voelde me al snel onderdeel van de organisatie en heb naast de coördinatie ook inhoudelijk kunnen bijdragen door interviews te houden met verschillende stakeholders en de bevindingen te analyseren. Een mooie plek waar ik veel heb kunnen leren!”

Jolijn Uittenbogaard – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.