”Stel dat ik bij een willekeurig bedrijf als Software Engineer direct aan de slag was gegaan, zou ik hoogstwaarschijnlijk deze dingen niet gedaan hebben.” Benieuwd over welke dingen Top Engineer Borek het heeft? Lees het in zijn blog.
Als eerste wil ik me even voorstellen. Ik ben Borek en zit op het moment in het Top Engineer Programma (TEP) van Young Colfield. Dit programma is een Dedicated Program bij een welbekende bank, de ING. Op het moment van schrijven zit ik er al een tijdje (al sinds september!). In deze blogpost wil ik graag een update geven door te vertellen hoe ik bij de keuze Young Colfield ben gekomen boven andere carrière keuzes.
Voor het gemak zal ik iets vertellen over mijn achtergrond. Ik heb Computer Science gestudeerd aan de TU Delft en heb hierin mijn Bachelor gehaald. Daarbij heb ik al bij verschillende bedrijven gewerkt tijdens mijn studie in de vorm van een bijbaan. Dit betekende dat toen ik klaar was met mijn Bachelor, ik al wat werkervaring had opgedaan. Toen ik nog even een korte tijd voltijd heb gewerkt bij een startup, vond ik dat het tijd was voor iets anders.
Dit leidde voor mij tot een intense zoektocht. In principe heb je als Software Engineer snel een baan bij bedrijven naar keuze, maar ik was op zoek naar iets anders. Naast alleen maar programmeren zocht ik ook iets meer dan dat. Ook zocht ik een vorm van persoonlijk begeleiding binnen mijn loopbaan.
Zodoende kwam ik in aanraking met Young Colfield. Na een eerste gesprek voelde ik gelijk dat het bedrijf erg goed bij mij paste. De reden dat ik er een goed gevoel aan had overgehouden, was omdat er buiten de “hard skills” die je opdoet binnen het TEP, ook veel focus lag op skills die hierbuiten vallen. Hierbij moet je denken aan vaardigheden die je leert bij bijvoorbeeld communicatietrainingen of andere vaardigheden waar misschien niet zo veel aandacht aan besteed wordt als je ergens direct begint als Engineer. Ook kwam ik er gelijk achter dat er veel sociale activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast heb je ook nog binnen het programma tijd voor zogenaamde studie-uren, die ik kon gebruiken voor alles waar ik me graag in zou willen ontwikkelen. Bovendien zou ik tijdens het hele TEP persoonlijk begeleid worden door mijn talent-manager die een coaching rol heeft en zich bezighoudt met mijn persoonlijke ontwikkeling. Precies wat ik zocht!
Je zou je nu misschien kunnen afvragen wat voor activiteiten dit allemaal zijn en laat ik daarom een paar voorbeelden geven. In het begin van het TEP heb ik drie weken training gehad. Ergens tijdens deze weken hebben ik met mijn TEP genoten een dag en nacht doorgebracht in een vakantiehuis. Hierdoor zijn we elkaar (en mijzelf) veel beter leren kennen door bijvoorbeeld te boksen, een escape room te doen, of gewoon een borrel met elkaar te drinken. Ik heb daardoor een goede en warme band met mijn traineegenoten gekregen, zodat we veel aan elkaar hebben. Nog een voorbeeld, laatst hebben we de zogenaamde Secret Sunrise gedaan, waarbij ik en andere trainees van Young Colfield eens even goed uit ons dak zijn gegaan. Dit wordt dan ook allemaal georganiseerd door de trainees binnen Young Colfield, in dit geval door onder andere een TEP-genoot van mij!
Stel dat ik bij een willekeurig bedrijf als Software Engineer direct aan de slag was gegaan, zou ik hoogstwaarschijnlijk deze dingen niet gedaan hebben. Dus als je iemand bent zoals ik die naast ontwikkeling in Software Engineering, zich ook graag ontwikkelt op andere gebieden, dan is dit programma misschien iets voor jou. Ik denk dan ook dat je alleen dit soort aandacht en kansen krijgt in het begin van je carrière en als je jong bent. Ikzelf ben heel blij dat ik dit programma heb gekozen en zal het gaan missen zodra ik aan de slag ga bij de ING. Gelukkig heeft Young Colfield ook nog alumni activiteiten 😉
Op zoek naar een uitdagend IT traineeship zodat je een kick-start kan maken van je carrière als software developer? Check het programma hier.Of neem direct contact op met onze recruiter Anneloes (anneloes.van.der.meer@youngcolfield.nl).