Stage in coronatijd bij Look-O-Look – Julia Vossen

0
Leestijd: 3 minuten

Ik keek er al lang naar uit om stage te lopen. ‘Dat is een moment dat je ontzettend veel gaat ontwikkelen’, dacht ik. Look-O-Look stond altijd bovenaan mijn lijstje van favoriete stageplekken. Mijn geluk kon ook niet op toen ik hoorde dat ik bij Look-O-Look stage mocht lopen. Zo’n creatief, dynamisch en inspirerend bedrijf, wat zou ik daar veel kunnen leren.

Toen ik mijn stage begon was de coronaperiode al een tijdje gaande. Mijn grootste angst was dat ik mijn stage vanuit huis zou moeten doen. Gelukkig mocht ik in het begin van mijn stage drie van de vijf dagen op kantoor aanwezig zijn. Ik vond deze combinatie erg prettig. Zo maak je kennis met het kantoorleven, maar heb je ook de mogelijkheid om thuis goed door te kunnen werken aan je taken.

Na vier weken moest ik er toch aan geloven: een complete lockdown waardoor ik de rest van mijn stage vanuit huis moest volbrengen. Het was zeker een uitdaging, maar ik moet zeggen dat ik er enorm veel van heb geleerd.

In het begin had ik veel moeite met de scheiding te vinden tussen stage en ontspanning. Ik woon namelijk in een studentenkamer van 14 vierkante meter, waarin ik slaap, werk en ontspan. Als je na een dag werken weer terug naar huis kunt reizen, kan je je werk makkelijker los laten. Na een tijdje had ik een aantal technieken ontwikkeld om die scheiding thuis te kunnen vinden.  Zo zorgde ik ervoor dat ik iedere dag voor mijn stage en na mijn stage even mijn kamer uitging. Verder bouwde ik mijn kamer elke ochtend om tot mijn ‘mini Look-O-Look kantoor’.

Communicatie, communicatie, communicatie

Communicatie is het gouden woord gedurende mijn vijf maanden stage. In het begin van mijn stage vond ik het moeilijk om via de mail of teams te communiceren met mijn collega’s. Vaak wist ik niet hoe ik iets op een bepaalde manier kon overbrengen. Doordat iedereen thuiszit moet je vaker en meer communiceren om alle processen duidelijk te hebben.

Als je op kantoor bent met je collega’s kan je sneller iets vragen of iets uitleggen. Nu moet je dat vaak in een mail zetten waar je langer mee bezig bent dan gepland. Bij Look-O-Look kreeg ik goede begeleiding en tips als het gaat om professionele communicatie. Hierdoor kreeg ik de ruimte om te groeien. Ik merkte dat het na een aantal maanden veel gemakkelijker ging.

Eenzaam of zelfstandig

Thuiswerken is vaak lastig. Zeker als je in een nieuw bedrijf komt waar je alles graag zo snel mogelijk zo goed mogelijk wilt doen. Het Marketingteam was een hele fijne omgeving om mijn online stage bij te lopen. Iedereen stond altijd paraat om me te helpen met vragen. Elke week hadden we ook twee momenten om met het team bij te praten. We bespraken hoe het weekend was en of je vastliep met bepaalde projecten. Dit contactmoment was erg fijn. Zo had je toch een vast moment waar je sociaal contact hebt met je collega’s. Als ik eerlijk ben kan het soms wel eenzaam voelen. Maar gelukkig was er altijd wel iemand om een praatje mee te maken.

Als je thuiszit denk je beter na over het stellen van vragen. Vaak kost het meer moeite om iemand te bereiken, dus je gaat bij jezelf na of het de moeite waard is om je vraag te stellen.  Dit zorgde ervoor dat ik zelfstandiger te werk ging en wist van aanpakken. Dit waren twee dingen waar ik voor mijn stage veel meer moeite mee had.

Ik heb de ruimte gekregen om veel verantwoordelijkheden te krijgen. Dit vond ik in het begin heel spannend. Er kwamen bij mij vragen in mijn hoofd zoals, kan ik dit wel? Maar wat als dit fout gaat?. Ik ben onwijs dankbaar dat ik zoveel vrijheid heb gekregen. Deze verantwoordelijkheden heb ik met vallen en opstaan gemanaged. Je leert jezelf te herpakken en door te gaan. Door die verantwoordelijkheid kreeg ik ook de motivatie om mijn best te doen en mijzelf te ontwikkelen.

Uiteindelijk ben ik enorm blij dat ik stage heb kunnen lopen bij Look-O-Look. Het voelt alsof het zo had moeten zijn. Ik heb ondanks corona kansen gekregen om mij te kunnen ontwikkelen. Ik ben op professioneel maar vooral op persoonlijk vlak gegroeid. Ik heb mijzelf op een nieuwe manier leren kennen. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.