ABN AMRO WTT toernooi

0
Leestijd: 2 minuten

Als het ABN AMRO WTT toernooi begint, zit ik 10 dagen lang bijna fulltime in Ahoy. Naast de wedstrijden gebeurt er zoveel tijdens het WTT. Zo komen er zo’n 17.000 klanten van ABN AMRO naar het evenement toe. Daarvan volgen een kleine 7.000 een van de vele seminars die we vanuit de bank organiseren. Het thema van dit jaar bij Corporate Banking is bijvoorbeeld ‘What’s Next’, over hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. Samen met mijn team coördineer ik alles vanuit onze uitvalsbasis op het toernooi. We slapen gelukkig in het spelershotel. Daardoor kunnen we rond half 1 meteen ons bed inrollen, zodat we om half 8 weer enigszins uitgeslapen in Ahoy staan. Lange dagen, maar fantastisch om te doen!

Partner van de Toekomst

We willen als bank in onze sponsoring ‘Partner van de Toekomst’ zijn, met als doel om mensen met talent en ambitie een duwtje in de rug te geven. We hebben bijvoorbeeld al een aantal jaar de Ballenkids-selectiedag, waarbij we ballenjongens en -meisjes uitkiezen voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Richard Krajicek begon zelf ook ooit als ballenjongen in Ahoy, dus je weet maar nooit wat voor toppers er dit jaar weer bijzitten. Tijdens het toernooi organiseren we daarnaast ook talenttrainingen voor jonge tennistalenten. Ik zorg tijdens het toernooi bijvoorbeeld voor alle communicatie rondom het toernooi, de campagne en Partner van de Toekomst.

Talenten naar de top

Talenten stimuleren gaat natuurlijk veel verder dan één toernooi. We hebben vanuit Sponsoring & Events een programma opgezet om talentvolle tennisjeugd klaar te stomen voor de professionele wereldtop. Zowel voor valide als voor rolstoelspelers. Richard Krajicek en Esther Vergeer begeleiden deze talenten als mentor, en ook vanuit de bank ondersteunen we hen. Er komt tenslotte heel wat op je af als je professioneel gaat tennissen. We nemen de talenten bijvoorbeeld ook mee naar internationale trainingskampen, zodat ze voluit kunnen trainen met sterke tegenstanders.

Van talent naar pro

Tijdens het toernooi ontmoeten ‘onze’ talenten bekende tennissers en praten ze met hen over de ontwikkeling van talent naar pro. Daar kijk ik zelf ook enorm naar uit. Ik coördineer nu vier jaar het WTT, maar dat blijft bijzonder. En niet dat ik de pro’s om een handtekening ga vragen, maar ik vind het wel gaaf om even een praatje met ze te maken. Hoeveel mensen doen dat nou als werk?

Blogger: Joris Hermsen – Sponsor Manager

 

Deel dit bericht

Comments are closed.