8 vragen aan Job Witte, trainee bij TriFinance

0
Leestijd: 3 minuten

Job Witte, trainee bij TriFinanceJob Witte (27) studeerde Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam en is in september 2017 gestart met het tweejarig TriFinance Traineeship. Na 1,5 jaar weet Job wat het traineeship inhoudt en wat het hem heeft gebracht. Alle reden om hem wat vragen te stellen, acht om precies te zijn.

Waarom heb je destijds voor het traineeship van TriFinance gekozen?

Ik heb gekozen voor het traineeship van TriFinance omdat ik voor mijn gevoel nog niet was uitgeleerd en ik een breed scala aan opdrachten en werkzaamheden wilde uitvoeren. Het traineeship is ontwikkeld met als doel om je als young professional verder te ontwikkelen en om in korte tijd een inzage te krijgen in de ‘keukens’ van meerdere type ondernemingen. Daarnaast worden trainingen georganiseerd die gericht zijn op de soft en hard skills. De combinatie tussen werken en leren sprak mij heel erg aan.

Wat voor type opdrachten heb je tot nu toe gedaan?

Mijn eerste twee opdrachten waren op het gebied van Accounts Payable. Ik heb bij deze bedrijven een half jaar interne werkzaamheden uitgevoerd. Daarna ben ik, tot nu toe, meer opdrachten op projectbasis gaan uitvoeren: kortere doorlooptijd, samen in een team, en meerdere opdrachten die naast elkaar lopen. De laatste opdracht die ik heb afgerond was voor een rioleringsbedrijf die meer controle en grip wilde krijgen op hun voorraad en productie. Daarnaast werkte ik samen met een collega om bij een groot internationaal verpakkingsbedrijf verschillende juridische en fiscale handleidingen op te stellen. Zeer divers en daardoor zeer leerzaam!

Wat was hiervan de leukste opdracht? En waarom?

Mijn eerste opdracht vond ik de leukste opdracht, maar dat kwam voornamelijk door het team waarin ik mij begaf. Het zijn ontzettend fijne mensen met wie ik goed klikte. Ik vond het dan ook erg jammer dat mijn opdracht daar af was gerond. Qua werkzaamheden vond ik de voorraadbeheersingsopdracht van het rioleringsbedrijf het leukst. Je begeeft je op de werkvloer tussen de medewerkers en probeert, door middel van interviews, te achterhalen wat de knelpunten zijn binnen het gehele productieproces en voor de administratieve verwerking van deze productie.

Welke training die je hebt gehad vond je het meest interessant?

We hebben meerdere trainingen gehad waarin we stil stonden bij onze eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Door de herhaling blijven deze trainingen het meest hangen. Ik ben veel bewuster geworden in wat mijn sterke en zwakke punten zijn en hoe ik hier het beste mee moet omgaan. Het is goed om te realiseren wat je wel kan en wat je niet kan. Hier kun je dan verder op bouwen.

Wat is tot nu toe het belangrijkste dat je geleerd hebt tijdens je traineeship?

Ik had heel veel moeite om mijn eigen grenzen aan te geven, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Dit zorgde ervoor dat ik mijzelf consequent op een tweede, of derde plaats zette. Dankzij de trainingen en begeleiding tijdens mijn opdrachten heb ik geleerd dat het niet erg is om ‘nee’ te zeggen en dat het juist in de meeste gevallen zeer gewenst is. Hierdoor laat je zien dat je bewust bezig bent met de dingen die je doet en dat mensen met wie je werkt weten wat ze aan je hebben.

Wat zijn je plannen na het traineeship? Wat zijn je korte en lange termijn ambities?

Na mijn traineeship wil ik doorgaan op dezelfde voet als dat ik nu doe: veel opdrachten, afwisseling in bedrijven en ervaring opdoen. Ik merk dat ik hier energie van krijg en het zorgt ervoor dat elke week anders verloopt. Juist de afwisseling zorgt er ook voor dat ik, voor mijn gevoel, beter werk lever. Op lange termijn ben ik van plan om het bedrijf van mijn ouders over te nemen. Het traject waar ik nu in zit gaat er zeker weten voor zorgen dat ik goed ben voorbereid op de overname van een onderneming. Spannend!

Als je TriFinance in één woord zou moeten omschrijven, welk woord kies je dan? En waarom?

Geïnteresseerd. Mijn collega’s zijn altijd geïnteresseerd in de opdrachten waar je mee bezig bent, maar ook op persoonlijk vlak zijn ze erg betrokken bij je. De begeleiders die ik heb tijdens het traineeship zijn ook zeer begaan in je dagelijkse gang van zaken. Hierdoor voel ik mij gehoord en voelt het altijd vertrouwd aan.

Wat is dé tip die je mee wil geven toekomstige trainees?

Leer jezelf kennen en grijp de opdrachten met beide handen aan die je mogelijk interessant lijken. Ook opdrachten die in eerste instantie minder leuk lijken, kunnen juist zorgen voor de meest leerzame en leuke tijden. Daarnaast is het fijn om een doelstelling te hebben, een pad om te volgen en je kwaliteiten te verbeteren. Heb je (nog) geen concreet pad gevonden? TriFinance helpt je hiermee door persoonlijke analyses en begeleiding.

Meer weten of het TriFinance Traineeship? Lees de vacature of neem contact op met Marlien Robbemond.

Deel dit bericht

Comments are closed.