Rembrandt F&O – Afgestudeerd en aangenomen

0
Leestijd: < 1 minuut

John Hoekman (1984) – Senior Consultant

“Rembrandt Fusies & Overnames is een platte organisatie met een hoge mate van collegialiteit, verantwoordelijkheid en openheid.”

Mijn start bij Rembrandt F&O
Ik heb Economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met als afstudeerrichting Finance. Tijdens mijn studie heb ik een halfjaar in Zweden gestudeerd op de Jönkoping International Business School in Jönkoping. Deze staat bekend om zijn hoogaangeschreven onderzoek op het gebied van ondernemerschap en midden- en kleinbedrijf. Zelf heb ik daar onderzoek gedaan naar de relatie tussen de financiering en de groei van ondernemingen.

In het laatste jaar van mijn studie heb ik een afstudeerstage gezocht waar ik Finance kon combineren met ondernemerschap. Hierbij kwam ik al snel op het onderwerp “Fusies & Overnames in het midden- en kleinbedrijf”. Ik kende Rembrandt Fusies & Overnames (F&O) door een gastcollege van een van de partners. Na bezoek aan een inhouse dag op het kantoor in Amsterdam heb ik ervoor gekozen bij Rembrandt F&O mijn afstudeerstage te lopen. Wat de doorslag gaf in de vergelijking met andere organisaties die ik heb bezocht, is de mix van de grote diversiteit aan werkzaamheden, de directe verantwoordelijkheid en de nauwe samenwerking met ondernemers.

Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik de verschillen in waardering en risico’s onderzocht tussen het midden- en kleinbedrijf en beursgenoteerde bedrijven. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik naast mijn afstudeeronderzoek meegewerkt aan verschillende koop/verkooptrajecten. Omdat de ervaringen van beide kanten positief waren, ben ik na mijn stageperiode direct in dienst getreden bij Rembrandt F&O.

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.