Dewi Werkhoven samen met Finance & Risk

0
Leestijd: 2 minuten

De bank valt of staat met Finance & Risk

De afdelingen die vallen onder Finance & Risk houden zich bezig met een divers palet aan activiteiten. Denk hierbij onder meer aan control, accounting, reporting, risk management en balance sheet management. Ik werk zelf binnen Capital & Liquidity Management – een onderdeel van Balance Sheet Management. Wij zorgen ervoor dat de bank altijd over voldoende liquiditeit en kapitaal beschikt om de strategie van SNS Bank te ondersteunen.

Teamspirit

Ik werk om meerdere redenen graag voor SNS Bank. Ik houd erg van de open no-nonsense cultuur en de teamspirit die elkaar alleen maar sterker maakt. Collega’s zijn altijd bereid elkaar te helpen en er heerst een hoge mate van veranderingsbereidheid. Iedereen beseft dat we samen extra hard moeten werken om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. We willen de dingen dus echt anders doen. Alleen zo kunnen wij onze maatschappelijke rol vervullen.

Daag uit!

Zelf ben ik in september 2013 als trainee bij SNS Bank – toen nog onderdeel van SNS REAAL – begonnen. Een keuze waar ik geen dag spijt van heb gehad. Ik heb mijn opdrachten op verschillende plekken door het bedrijf heen gedaan. Zo heb ik de kans gehad om in korte tijd de organisatie
te leren kennen. Daarnaast heb ik veel kunnen werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

“Durf ingebedde werkwijzen uit te dagen”

Een mooie ervaring  is een project over armoede. Samen met andere trainees  heb ik een documentaire gemaakt, waarbij we vanuit verschillende invalshoeken het onderwerp armoede hebben belicht. Zo heb ik zelf meegelopen met de schuldhulpverlening en gezien wat dit met mensen doet. Dat heeft mij als mens echt verrijkt. Een boodschap die ik toekomstige trainees mee wil geven is om proactief met suggesties te komen. Durf  ingebedde werkwijzen uit te dagen.

Interesse in het Finance & Risk traineeship? Klik voor meer info!

Deel dit bericht

Comments are closed.