Als jurist werken bij EIFFEL

0
Leestijd: 3 minuten

Wat ga je doen na je studie? Bij welke organisatie kun je jouw opgedane kennis en vaardigheden het beste kwijt? Vers van de universiteit zijn dit de belangrijke vragen die elke young professional zich stelt. Zo ook ik. Na de studies Politicologie en Rechtsgeleerdheid te hebben afgerond, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De eerste échte stap in mijn carrière. Ik zocht een baan bij een jonge organisatie waar betrokkenheid, samenspel en collegialiteit hoog in het vaandel staan, maar die ook de mogelijkheid biedt om jezelf te ontwikkelen. Via een vriendin maakte ik kennis met EIFFEL. Hoe kwam ik er nu achter of werken bij EIFFEL bij mij paste?

Talent meets Talent bood uitkomst. Een careerevent speciaal voor starters die met dit soort vragen zitten. Ik nam deel aan verschillende workshops en kreeg onder het genot van een hapje en een drankje de kans om kennis te maken met veel potentiële collega’s. Wat mij meteen beviel, was de open manier van communiceren. Bovendien waren er sporters aanwezig, want EIFFEL onderscheidt zich door de relatie met topsport. In eerste instantie schrok mij dat een beetje af – ik hou wel van wielrennen en hardlopen, maar zeker niet op tosportniveau! – maar dat was nergens voor nodig. Topsport dient als inspiratiebron om het beste uit jezelf te halen. Een fijne metafoor en bovendien een gezond uitgangspunt; EIFFEL biedt veel mogelijkheden om op een ongedwongen manier sportief bezig te zijn.

Mensen die werken bij Eiffel halen het maximale uit zichzelf. Hieruit vloeit voort dat je veel eigen inbreng hebt en op die manier je eigen pad kunt uitstippelen. Ik startte in het toptalentenprogramma en mocht direct op gesprek bij de gemeente Westvoorne, waar ik na een goed gesprek aan de slag kon als beleidsmedewerker Openbare orde en Veiligheid. Tegelijkertijd startte ik op een ander project bij de gemeente Leidschendam-Voorburg – als jurist Grondzaken. Twee hele verschillende projecten, maar die afwisseling vond ik juist erg leuk: ze boden mij de mogelijkheid om de kennis die ik binnen zowel de studie Politicologie als de studie Rechtsgeleerdheid had opgedaan in de praktijk te brengen.

Inmiddels heb ik mijn project bij de gemeente Westvoorne met succes afgerond en ben ik fulltime aan de slag bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Fulltime focussen op een project heeft weer het voordeel dat je heel snel (en) veel leert. Als jurist grondzaken ben ik betrokken bij de aan- en verkoop van grond. Dat kan een simpele transactie zijn, maar ook een gecompliceerde aan- of verkoop. Een uitdagende rol vervullen, dat is typisch EIFFEL. Je krijgt de mogelijkheid snel veel verantwoordelijkheid te dragen, maar natuurlijk niet zonder de daarbij horende noodzakelijke kennisontwikkeling uit het oog te verliezen. Daarom is er een groot aanbod aan vakinhoudelijke trainingen en kun je jouw kennis verdiepen in verschillende vakgroepen. Ik neem zelf bijvoorbeeld deel aan de vakgroep Grondzaken, die een aantal keren per jaar samenkomt om relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie te behandelen. Hartstikke leuk, want op die manier spijker je niet alleen je kennis bij, maar kun je ook weer eens bijkletsen met collega’s en ervaringen uitwisselen!

Hoewel ik mij bij de gemeente Leidschendam-Voorburg veel bezighoud met het opstellen van contracten en het analyseren van andere juridische documenten, ben ik zeker niet de hele dag alleen maar kleine oogjes aan het kweken achter de computer. Bij aan- en verkoopprocedures is namelijk niet alleen de juridische kennis belangrijk, maar ook de manier waarop je relaties onderhoudt met de betrokken partijen. Zo vinden er veel onderhandelingen plaats en is het dus van belang dat je complexe juridische materie op een zorgvuldige, maar tegelijkertijd begrijpelijke manier kunt toelichten. Laat EIFFEL nou nét een waardevolle rol spelen bij het ontwikkelen van die vaardigheden: in communicatiecursussen wordt veel aandacht besteed aan presentatietechnieken en recentelijk volgde ik de cursus I always get my sin, waarin de roos van Leary centraal stond.

Hartstikke leuk, want de technieken die ik daar opdeed kon ik gelijk in de praktijk brengen tijdens gesprekken met burgers.

Zit jij nu in de fase waarin je de eerste stappen van je carrière zet? Dan raad ik het absoluut aan om eens een careerevent te bezoeken. Je proeft direct de cultuur en kunt kennismaken met de organisatie.

Erachter komen hoe het is om te werken bij Eiffel? Bekijk dan deze pagina

– door Maudy Lohaus

Deel dit bericht

Comments are closed.