‘Als stagiair bij L’Oréal voeg je écht iets toe!’

0
Leestijd: 2 minuten

Als recruiter bij L’Oréal is Yorn Visscher verantwoordelijk voor het aannemen en ontwikkelen van de stagiairs binnen de organisatie. Ook houdt hij zich bezig met het vervullen van de starterfuncties. We stellen hem een aantal vragen over de stages en de ontwikkeling van de stagiairs bij L’Oréal.

Kun je beschrijven wat jouw rol is bij L’Oréal?

Samen met mijn manager Werner Gofferjé ben ik verantwoordelijk voor alle vacatures binnen L’Oréal Nederland. Ik houd mij voornamelijk bezig met de stages en startersfuncties. Wij hebben binnen onze organisatie een ontwikkelprogramma voor stagiairs en een Young Graduate Program voor starters. Hiervoor zoek ik ambitieuze studenten die bereid zijn om zichzelf uit te dagen en verantwoordelijkheid durven te nemen.

Wat houdt het ontwikkelprogramma voor stagiairs in?

Hoewel je als stagiair al veel kunt leren van meewerken binnen een bedrijf, geven wij graag een extra stimulans. Hiervoor is het Intern Development Program ontwikkeld. Dit programma bestaat uit drie evaluatiemomenten, waarbij de stagiair en begeleider elkaar voorzien van feedback. Ook organiseren we aan het begin van de stage een sessie om stagiairs te helpen alles uit hun stage te halen. Verder kunnen ze e-learnings volgen en vinden er enkele events plaats waar stagiairs kennis kunnen maken met de organisatie.

Wat zijn de voordelen van een stage bij L’Oréal?

Stagiairs hebben een belangrijke rol binnen onze organisatie. Ze krijgen veel verantwoordelijkheden, maar wel met professionele ondersteuning. Dat betekent ook dat je sterk in je schoenen moet staan. Veel taken die stagiairs bij ons uitvoeren, zouden ook door Young Graduates uitgevoerd kunnen worden. Als stagiair bij L’Oréal voeg je dus écht iets toe! Dit biedt de stagiair ook de mogelijkheid om zichzelf extra uit te dagen en het stelt ons in de gelegenheid om hen goed te beoordelen.

Naast de serieuze werkzaamheden, is een stage bij ons ook erg leuk. Iedere maand wordt er een uitje georganiseerd en er is regelmatig tijd voor ontspanning.

Kun je als stagiair doorstromen naar het Young Graduate Program?

Door middel van stages bieden wij studenten de mogelijkheid zich te ontwikkelen, maar ook om zichzelf te bewijzen voor een startersfunctie. Daarom is het een interessante kans voor studenten die de ambitie hebben om bij een FMCG aan de slag te gaan.

In de laatste twee weken heb ik met iedere stagiair een eindevaluatie. Dan bekijken we de mogelijkheid om door te groeien naar een startersfunctie. Regelmatig worden stagiairs bij ons aangenomen. Sterker nog: veel van onze huidige managers zijn ooit begonnen als stagiair!

Uiteraard zijn er ook stagiairs die na hun stage op zoek gaan naar een functie in een andere sector. Voor ons is het vooral van belang dat we een jonge professional hebben geholpen in zijn of haar ontwikkeling.

Deel dit bericht

Comments are closed.